Dat peste cap de vremea rea, picnicul cinematografic de sub stele a fost reprogramat în… experimentarium. Sunteți așteptați joi, 25 septembrie, în ineditul spațiu al acestui laborator unic în România, pentru a vedea filmul „Exploratorul”, în regia lui Titus Muntean și Xantus Gabor. Intrarea este liberă, dar sunt disponibile numai 50 de locuri.
După ce ploaia a oprit de la difuzare filmul „Exploratorul”, programat în luna august, în curtea Observatorului Astronomic, Pelicula Culturală a reprogramat evenimentul într-un spațiu ferit de capriciile meteo. Pelicula va fi proiectată joi seară, de la ora 18, la Experimentarium Tm, la Departamentul de Hidrotehnică al Politehnicii, în Parcul Rozelor. „Toamna își intră tot mai mult în drepturi, iar posibilitatea proiectării unui film în aer liber, în condiții meteo agreabile, e tot mai redusă. Am identificat însă un alt loc prea puțin cunoscut, dar care merită toată atenția: un laborator interactiv de fizică, unic în România”, explică Nicoleta Ciocov, de la Pelicula Culturală.
Experimentarium Tm se adresează celor care doresc să efectueze liber experiențe de fizică, dintre cele mai diverse, pentru a-i atrage spre învăţământul universitar din domeniul fizicii şi ingineriei. Dacă veniți joi seară la film veți putea ca, în deschidere, timp de o oră, să experimentați și să învățați prin joacă teorii dintre cele mai complicate și diverse din fizică, sub ghidajul avizat al prof. dr. ing. Zeno Schlett și lector dr. Ioan Damian. Atenție însă, laboratorul poate fi vizitat de maximum 50 persoane în același timp!
Filmul „Exploratorul”, în regia lui Titus Muntean și Xantus Gabor, este unul dintre cele mai bune documentare științifice românești din ultimii ani. A fost realizat în 2013 și va fi prezentat în premieră la Timișoara, prin amabilitatea Fundației Arte Vizuale. Filmul urmăreşte firul vieţii marelui om de știință Emil Racoviţă. La proiecția planificată în luna august, biletele de acces au fost rechizitele care au fost donate celor 150 de copii de la Fundația Rudolf Walter, pentru a-i sprijini să meargă la școală. Pentru că biletele au fost „predate”, accesul este gratuit. Cine dorește însă poate să contribuie în continuare cu stilouri, caiete, penare, blocuri de desen, acuarele etc., care vor avea aceeași destinație. Mai multe informații găsiți aici.
Așa cum debanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…