Robu, catre Bojin: Nu-ti mai baga mana-n buzunarul meu, draga Titule!

Primarul Timișoarei a făcut, marți, un nou „apel bilunar” către Guvernul România, continuând seria deja binecunoscută. De această dată , Nicolae Robu l-a introdus în ecuație și pe președintele CJ Timiș, Titu Bojin, căruia i-a transmis, cu prietenie, să-și vadă de proiectele lui! Oricum, la Timișoara n-ar fi ajuns niciun leu, nici măcar din suma promisă pentru spitalul de copii.

Nicolae Robu s-a apucat de scris un nou apel „pentru alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru obiectivele de interes major pentru Timişoara aflate în jurisdicţia Guvernului”. Ultima chestiune care l-a enervat: afirmațiile conform cărora, după atâtea promisiuni neonorate, Victor Ponta ar veni la Timișoara să semneze aprobări de finanțare pentru diverse investiții. „Deşi încă e zero lei ca sumă virată efectiv Primăriei Timişoara (…) ni se trâmbiţează, acum, că va veni Victor Ponta în Timişoara şi va semna aici, «pe loc», în faţa presei, aprobarea finanţării noului stadion, a noii săli polivalente de 15 mii de locuri, a bazinului de înot olimpic etc. Eu încă atâta tupeu n-am pomenit în viaţa mea! Păi d-le Titu Bojin – apropo: n-ai nicio legătură cu niciunul dintre proiectele Timişoarei, nici cu cele pe fonduri europene, nici cu cele pe venituri proprii, nici cu Loga, nici cu Lenau, nici cu Calderon, cu absolut niciunul, cu atât mai mult n-ai nicio legătură cu noul stadion, cu noua sală polivalentă şi cu noul bazin olimpic, toate acestea fiind proiecte exclusiv ale Municipiului Timişoara, propuse de Municipiul Timişoara de unul singur şi implementate de Municipiul Timişoara de unul singur!”, a scris Robu, pe Facebook.

Este pentru prima dată când edilul, care recunoaște că are o relație de amiciție cu liderul social-democraților, Titu Bojin, îl menționează pe acesta într-un astfel de context. Robu merge chiar și mai departe. „Prietene Titu Bojin, adu tu bani dacă poţi, pentru măcar unul din proiectele tale, spre exemplu pentru Centrul Intermodal de Mărfuri, ca să ai şi tu cu ce te lăuda, să nu fii nevoit să mai spui penibilitatea că din moment ce Timişoara este în judeţul Timiş, toate proiectele mele pentru Timişoara sunt şi ale tale! Nu-ţi mai băga mâna-n buzunarul meu, dragă Titule, că dacă o mai bagi, cu toată prietenia noastră, îţi voi da peste ea!”, îl avertizează el pe șeful CJ.

În final, „pentru «credibilizarea» diversiunii în pregătire PSD-Victor Ponta-Titu Bojin”, Nicolae Robu prezintă și situația la zi a virărilor de fonduri către Primăria Timişoara pentru cele zece obiective considerate extrem de importante pentru locuitorii orașului de pe Bega. Centură, spital de copii, record la autostradă, reparația Gării de Nord – toate n-au primit până acum niciun leu de la București.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago