Scandal la CJ Timis! Acuzat de „elan mesianic”, Bojin si-a asigurat preluarea Spitalului CFR

Certuri aprinse la Consiliul Judeţean Timiş, pe tema Spitalului CFR. Primul punct de pe ordinea de zi a fost dezbătut mai bine de o oră, dar în final consilierii au votat pentru trecerea spitalului în subordinea CJ. Ca niciodată, aproape toţi s-au înghesuit să ia cuvântul, s-a lăsat cu tăieri de microfoane, iar lui Titu Bojin i-a fost imputat „elanul mesianic”.

După ce mai mulţi consilieri județeni au schimbat taberele, nervii sunt întinşi la maximum, iar acest lucru s-a văzut încă de la începutul plenului de miercuri. Primul punct de pe ordinea de zi se referea la trecerea la CJ Timiş a Spitalului CFR. Cei de la putere erau gata să voteze, însă grupul ACL au vrut să amâne votarea, pentru că nu există destule informaţii despre modul în care CJ ar putea să gestioneze instituţia. Primul care a cerut amânarea a fost consilierul PDL Marius Martinescu. De aici a început o discuţie care a durat mai bine de oră şi care a trecut foarte repede la administrativ la contre pe teme politice. „Spitalul are o stare deplorabilă şi trebuie întreţinut. Dacă vin atâtea lucruri şi imobile nu o să le putem întreţine pe toate. Cred că trebuie să amânăm şi să avem mai mare cumpătare când trecem astfel de lucruri în proprietate. (…) Noi am cerut practic un răgaz. Susţinem o astfel de iniţiativă, dar cum să preluam ceva fără să ştim dacă putem să-i facem faţă? Ne trebuie un plan de management! Aș vrea de exemplu să ştiu care sunt datoriile concrete”, a susţinut liberalul Marian Vasile.

La un moment dat, președintele Titu Bojin nu a mai suportat contrele şi a intervenit. „Cei care sunt de meserie şi sunt specialişti sunt dispuşi să-l pună în funcţie (n.r. – Spitalul CFR). Dacă noi nu vrem să preluăm spitalul, oricum se va închide, pentru că nu au banii necesari. Dacă sunteţi curioşi, la spital pleacă oamenii pe capete şi nu au cu ce să se întreţină. (…) Vă spun eu că nici în trei luni nu o să facem planul. Trebuie întâi să privim clădirea. Să vedem dacă suntem de acord să salvam acest spital. Sunt bani puţini, în vechea guvernare nu a fost deloc. Hai sa trecem dincolo de politică. Trebuie să ajutăm aceşti oameni necăjiţi. Sau dacă nu vreţi, atunci lăsăm spitalul în pace. Nu mă chinui să vă conving, pentru că oricum ştiu că o să avem jumătate plus unul. O să vedem când votaţi şi chiar o să fac public! Nu vă înţeleg! Pe cuvânt că nu vă înţeleg! Calul ăsta nu ar trebui să îl căutam la dinţi până nu îl primim. Că e cadou, nu îl cumpărăm”, le-a spus Bojin celor din opoziţie. Șeful CJ le-a arătat liberalilor că s-a supărat şi i-a închis lui Liviu Cocean microfonul în timp ce vorbea, iar apoi l-a certat şi pe Marian Vasile, pentru că a început să râdă. Cocean a prins momentul când îi funcționa microfonul și i-a replicat social-democratului: „Nu puteţi să veniţi aici cu zelul acesta mesianic!”. Circul a continuat mai bine de oră, dar într-un final Bojin s-a plictisit şi a trecut la procedura de vot. Așa cum era de așteptat, proiectul a trecut.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago