Categories: Politica

Todasca si Koller asteapta ordonanta traseistilor ca sa fie „curatenie” in consiliile locale

Doi dintre primarii timișeni suspectați de traseism politic sunt printre beneficiarii ordonanței inițiate de Liviu Dragnea. Ilie Todașcă, de la Săcălaz, exclus din PDL în iunie, nu e gata încă să intre în PSD, partid cu care cochetează demult, dar susține că ordonanța va debloca activitatea CL. Gabriel Koller, de la Sacoșu Turcesc, spune că nu privește pe nimeni dacă pleacă din PDL.

Ministrul Liviu Dragnea a încercat să explice și motivele pentru care era nevoie să se dea liber la migrații, dând inclusiv exemplul comunelor Sacoșu Turcesc și Săcălaz, unde Amai multe proiecte sunt blocate pentru că nu există majoritate. Soluția, spune Dragnea, este „traseismul politic”. Primarii celor două comune nu sunt nici ei străini de colaborarea cu alte partide. Primarul din Săcălaz, Ilie Todașcă, a fost exclus din PDL în luna iunie, iar acum este independent. Totuși, după 15 ani ca democrat-liberal, edilul încă nu e pregătit să schimbe partidul. „Sunt simpatizant al PSD, dar deocamdată nu mă înscriu. Am vreo 15 ani cu PDL și stau să mă gândesc”, ne-a declarat acesta. Todașcă susține însă că ordonanța va face curățenie în consiliul local. „Eu pot să migrez oricând (…) Vor beneficia niște consilieri PNL, la mine, de ordonanță. Nu știu cât încurcă primarii, dar cel mai mult încurcă consiliile locale acea ordonanță. (…) Eu zic că e foarte bună, fiindcă face curățenie în consiliile locale. Oamenii au șansa să-și respecte electoratul. Primul care a greșit a fost PNL, pentru că după ce a ieșit de la guvernarea cu PSD a luat în brațe PDL”, spune primarul.

Cel de-al doilea edil care a avut parte de probleme din cauza ruperii majorității USL este primarul din Sacoșu Turcesc, Gabriel Koller. Acesta este și el un mare adept al mutărilor dintr-o parte în alta. Chiar dacă nu a părăsit încă oficial PDL, acesta a mai „colaborat” cu PSD și și-a arătat simpatia față de PMP. Cu toate acestea, Koller nu vrea să spună dacă pleacă din partid. „Este problema mea! Mai departe, la fel ca și ordonanța din 2006, aceasta ajută o parte din partidele politice. Nu trebuie să fiu eu de acord cu ea (n.r. – ordonanța). Eu pot să o pun în aplicare sau să nu o pun, dar nu comentez”, ne-a spus, iritat, primarul din Sacoșu Turcesc.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

42 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

O oră ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago