Categories: Politica

Totul se rezuma la fotbal! Robu explica de ce ordonanta nu este in favoarea ACL

Primarul Timișoarei și-a exprimat, în repetate rânduri, nemulțumirea față de ordonanța care permite migrația aleșilor locali dintr-un partid în altul fără a-și pierde funcțiile. Acum, Nicolae Robu a descoperit și metafora perfectă pentru scena politică… un teren de fotbal.

Ordonanța lui Liviu Dragnea nu a fost văzută cu ochi buni de liberali încă de la început, iar liderii ACL au declarat că nu sunt de acord să primească aleși locali din alte partide în organizațiile lor. Cu toate acestea, la nivel local, edilul vrea să testeze puțin apele înainte de a lua o decizie pe această temă. Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, a declarat că va lua o hotărâre pe această temă în funcție de modul în care se vor desfășura lucrurile în cele 45 de zile în care ordonanța este valabilă. Pentru a explica mai bine problema ACL, edilul a ales să se folosească de metafora unui meci de fotbal. „Să ne închipuim că jucăm fotbal și că o echipă iubește foarte mult fotbalul, așa cum este el, jucat cu interdicția de a atinge mingea cu mâna. Și cineva vine și spune «Fraților, timp de cinci meciuri, jucătorii de câmp pot juca și cu mâna». Eu, ca iubitor de fotbal, voi protesta, voi încerca să schimb acea decizie, dar dacă sunt pus să intru în teren, fără ca decizia să se schimbe, oricât aș critica-o eu, și adversarii mei joacă și cu mâna, iar eu respect regula inițială a fotbalului, e o lupta de la egal la egal? Evident că nu e”, a spus edilul.

În ceea ce privește PNL, edilul spune că aleșii locali liberali nu sunt atât de naivi încât să fie atrași în alte partide. „E un gest disperat al PSD, ca și multe alte gesturi făcute în ultima vreme. PSD e disperat pentru că nu are de unde să mai crească și atunci, după analizele făcute de experții folosiți pentru campanie, rezultă că trebuie să mai ciupească voturi de peste tot pentru a-și crește șansa. Atunci au ajuns la concluzia că poate dacă mai transferă niște primari, dacă mai iartă de anumite plăți anumite categorii sociale, o parte va merge să voteze PSD (…) Nu cred că vreun primar PNL din Timiș va pleca. Nu cred că primarii noștri pot fi atât de naivi încât să creadă în promisiunile pe care PSD le face”, a declarat Robu.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago