Colorată, caldă şi îmbietoare – aşa se anunţă a fi luna octombrie, un timp ales parcă special pentru drumeţii superbe în natură. Peisajele României se arată în această perioadă în culori ce îţi taie respiraţia, iar aerul se purifică parcă în aşteptarea sezonului îngheţat.
Este un timp al călătoriilor frumoase într-o ţară frumoasă, iar agenţia de turism Ultramarin vă propune câteva weekenduri în care să (re)descoperiţi România. Sâmbătă, 11 octombrie, vă invităm la drumeţie în munţii Caraşului, pentru a pătrunde în lumea uitată a unui sat de munte: Lindenfeld. Excursia este organizată împreună cu Clubul Bănăţean de Turism şi presupune parcurgerea unui traseu de dificultate uşoară spre medie. Satul – părăsit în momentul de faţă – este aşezat în inima muntelui într-o zonă pitorească, cu peisaje superbe spre muntele Nemanu şi depresiunea Caransebeşului. Excursioniştii vor avea parte şi de o surpriză plăcută din partea organizatorilor, trei dintre aceştia având şansa să câştige, prin tragere la sorţi, câte un exemplar al romanului „Lindenfeld” scris de Ioan T. Morar.
O altă excursie propusă de agenţia de turism Ultramarin în această toamnă este la concertul ce va avea loc la Peştera Româneşti – excursie de două zile ce va include şi drumeţii în munţii Poiana Ruscă. Ultima dintre excursiile lunii octombrie este şi una dintre cele mai aşteptate: la Salina Turda şi Cluj Napoca unde, opţional, puteţi participa la concertul susţinut de James Blunt. Plecarea se face în 31 octombrie, spre Alba Iulia, unde se vizitează frumoasa cetate renovată a oraşului, construită la începutul secolului al XVIII-lea pe Dealul Citadelei. După-amiază se porneşte spre Cluj-Napoca unde seara are loc concertul unuia dintre cei mai îndrăgiţi artişti ai lumii: James Blunt. Concertul susţinut de acesta face parte din turneul de promovare „Moonlanding World Tour 2014” şi este principalul eveniment al Festivalul Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania – TiMAF 2014. În a doua zi a excursiei se vizitează Salina Turda, locaţie ce constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria şi legenda să se împletească armonios aici. Numărul tot mai mare de turişti, sosiţi din cele mai îndepărtate arii geografice pentru a vizita salina, este o confirmare a valorii turistice şi istorice.
Urmează un octombrie bogat în bucurii ale privirii şi ale sufletului. Vă invităm aşadar să vă alăturaţi echipei Ultramarin în cele mai frumoase weekenduri de toamnă prin România. Programul excursiilor poate fi consultat aici.
Invalid Displayed Gallery
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…