Categories: Invatamant

Liceul „Loga” ramane gol! Cei peste 1.000 de elevi si profesori se muta, ca sa faca loc muncitorilor

Peste 1.000 de elevi de la Colegiul „CD Loga” urmează să-și părăsească, de săptămâna viitoare, clasele, pentru a se muta într-un alt grup școlar. Starea imobilului în care funcționează unul dintre cele mai bune licee din Timișoara este precară și necesită reparații urgente. Pentru ca acestea să se desfășoare într-un ritm cât mai alert, consiliul de administrație al școlii a aprobat mutarea.

Primarul Nicolae Robu a anunțat, luni, că situația de la Liceul „C.D Loga”, nu mai poate fi tolerată. În așteptarea banilor europeni pentru reabilitarea clădirii, ar putea începe mutarea elevilor. „La Liceul Loga, Consiliul de administrație s-a pronunțat pentru mutarea activităților la Grupul Școlar «Tudor Tănăsescu», în niște spații care nu erau folosite. Săptămâna aceasta vom tranșa problema, daca îi mutăm sau nu pe elevi. Noi oferim tot suportul școlii să facă această mutare, integral. Liceul Loga va fi golit, cel mai probabil, începând de săptămâna viitoare. (…) Suntem în așteptare pentru semnarea contractelor de finanțare și pentru liceele Loga și Calderon. Proiectele sunt eligibile, au trecut prin toate filtrele, așteptam să semnăm contractele”, a declarat Robu.

Mutarea este susținută și de direcțiunea Liceului „Loga”. „Ne mutăm pentru că lucrările proiectului de reabilitare continuă. Asta înseamnă lucrări la instalații de încălzire, de canalizare, tâmplărie, exteriorul, tencuielile. Ca să poată să-și termine constructorul lucrarea în termenul stabilit, care din câte înțeleg este de zece luni, facem această mișcare ca să fie front de lucru. (…) Cei mai mulți dintre părinți au înțeles și chiar se implică în organizarea acestei mutări. Decizia s-a luat în consiliul de administrație, în prezența celor trei reprezentanți ai părinților. După ce punem la punct, mai în detaliu, chestiunile organizatorice, o să-i invit pe părinți la o întâlnire în care să explic, din perspectiva noastră, ce mai e de făcut și cum stau lucrurile”, spune Mariea Ștefan, directorul de la „Loga”.

Oricât de necesară este această mutare însă, ea nu se va face în orice condiții. „Totul depinde de rapiditatea cu care primăria va amenaja spațiul liber. Ni s-a oferit această variantă, zic eu foarte bună, pentru siguranța tuturor pe timpul lucrărilor. Ne pregătim, ne organizăm și când va fi gata ne mutăm. Din ce am discutat eu cu reprezentanții primăriei s-ar putea să mai dureze câteva săptămâni, nu îmi dau seama cât”, a mai adăugat Ștefan. „Toți elevii de la «Loga» vor fi mutați. Consiliul de Administrație a hotărât mutarea totală la Grupul Școlar «Tănăsescu», care ține administrativ de Colegiul Tehnic «Ferdinand». În principiu au loc, mai trebuie să se mute în cămin, unde există niște laboratoare ale Liceului «Ferdinand». Trebuie să pregătim spațiile, iar apoi vor fi gata de mutat”, a explicat, la rândul lui, Mihai Costa, directorul Direcției de Instituții Școlare a PMT.

Singurii care nu se implică sunt cei de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș. „Este problema școlii și a primăriei. Lucrările sunt efectuate de primărie, ei știu cât durează această lucrare. Probabil școala a făcut un program cu privire la această mutare. Noi ne implicăm numai dacă este într-adevăr nevoie de ajutorul nostru”, a declarat inspectorul general adjunct Halasz Francisc. Colegiul Național „CD Loga” funcționează, și în acest an, fără autorizație sanitară.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

3 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

3 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

11 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

14 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

14 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

16 ore ago