Categories: Primăria Timişoara

Nici Super-Ponta nu-i va aduce lui Stoia atributiile inapoi!

Viceprimarul Traian Stoia nu și-a adus actele de angajare nici la aproape doi ani de când deține această funcție. Primarul Nicolae Robu susține și că social-democratul rămas fără o parte din subordonați le-a spus acestora să nu ia în seamă nicio decizie a edilului și că el rămâne în continuare șeful lor.

Primarul Nicolae Robu a anunțat vineri că a luat din subordinea viceprimarului Traian Stoia Direcția Terenuri, Clădiri și Dotări Diverse, pe care a trecut-o la city managerul Sorin Drăgoi. Stoia rămâne astfel doar cu Direcția de Asistență Socială, pe motiv că nu s-a achitat de sarcinile încredințate anterior. Întrebat dacă nu se gândește să-l sancționeze în vreun fel și pe viceprimarul Dan Diaconu, în a cărui subordine se află Direcția de Mediu, unde sunt mari probleme cu spațiile verzi, Nicolae Robu a răspuns categoric. „Chiar nu se poate face comparație între el și Traian Stoia. Dan Diaconu nu poate acuzat de situația de la spații verzi (…) Curtea de Conturi spune că trebuie să luăm o decizie dacă se atribuie direct întreținerea spațiilor verzi sau se organizează licitație, în timp ce juriștii prefecturii ne cer să organizăm licitație”, a declarat primarul.

Robu spune, pe de altă parte, că „vicele” Stoia sfidează orice dispoziție. „Nici azi nu are angajare legală la primărie, deși i-am cerut în scris acum aproape un an să-și depună documentele. Nu le-a adus nici acum, dacă ar fi venit ITM în control, ar fi trebuit să ne amendeze”, susține edilul. Deși nu are toate formele legale, Stoia poate semna acte. „Este pe filiera demnitarilor aleşi, dar trebuie să aibă un dosar de angajat (…) N-are nimic nici diplomă de studii superioare, nici nimic… Eu nu cred ce spun unii, că n-are studii superioare. Nu-i obligatoriu să aibă, dar nici nu cred că e aşa”, a declarat edilul.

Acesta a prezentat și dosarul de personal al lui Stoia, în care sunt doar hotărârea de CL prin care a fost votat viceprimar și decizia primarului prin care fost numit. Robu nu intenționează să revină asupra hotărârii care îl lasă pe Stoia doar cu socialul. „În primărie hotărăște mai știu eu ce un grup sau hotărăște Ponta? Sunt niște legi care trebuie respectate. Primarul stabilește atribuțiile viceprimarului. N-o să vină nici super-Ponta să mă determin să le schimb”, afirmă edilul. Robu mai spune că, după ce a aflat că i-a fost redus rolul în instituție, Stoia n-a stat cuminte. „Și-a permis să le spună angajaților primăriei care i-au fost în subordine să nu ia în seamă hotărârea mea și că el rămâne oricum șef peste lucrurile respective”, a declarat primarul. Conform CV-ului lui Traian Stoia, postat pe site-ul PMT, acesta a absolvit Liceul „C. D. Loga” şi Institutul Pedagogic Timişoara, specializarea Istorie-Geografie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago