Categories: Sănătate

Primaria n-a „gustat” din banii pentru spitalul de copii, Robu inca nu e convins ca acestia exista

Cu aproape trei milioane de lei plătite de la bugetul local pentru lucrările de la spitalul de copii, primarul Nicolae Robu afirmă, în continuare, că guvernul nu a alocat niciun leu pentru acest obiectiv. Edilul admite, pe de altă parte, că nu a dus la DSP nicio factură pentru decontare.

Din iulie şi până acum, primăria a achitat 2,8 milioane de lei, prin 13 ordine de plată, pentru lucrările de pe șantierul de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. „Sumele virate efectiv de Guvernul Ponta sunt zero lei. Primăria a plătit de la bugetul local 2,8 milioane lei, prin 13 ordine de plată (…) din 17 iulie 2014 şi până în 16 septembrie. Nu am primit niciun răspuns de la guvern în privinţa sumei totale cu care se angajează pentru susţinerea acestui obiectiv. Eu am propus să se angajeze cu peste 50%. Nu am primit răspuns, în schimb s-a anunţat acea alocare de cinci milioane de lei. Titu Bojin (preşedintele CJ şi PSD Timiş – n.r.) şi cei de la PSD subestimează inteligenţa timişorenilor, e timpul să şi-o încaseze”, a spus luni primarul Nicolae Robu.

Banii de la guvern nu vin însă direct în conturile PMT, ci prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş. Între cele două instituții există un contract, semnat la începutul lunii octombrie, conform căruia municipalitatea duce facturile spre decontare la DSP. Robu admite că nu s-a trimis nimic până acum, dar are, desigur, o explicație. „Nu DSP este de vină. Procedura aceasta a intrat în vigoare săptămâna trecută. Noi am făcut plăţile pentru ca firma să poată începe lucrările (…) La ora actuală se lucrează la spargerea unui radier imens, o fundaţie din beton armat care nu apărea în nicio documentaţie (…) Noi am făcut toate aceste plăţi. Am alocat cinci milioane, din care am plătit aproape trei, dar aș fi preferat ca aceste trei milioane să fie achitate din banii guvernului”, susține primarul Timișoarei. Robu spune că va duce facturile viitoare emise de constructor la DSP, dar nu prea crede că va vedea vreun ban până la finele anului. Până atunci, el speră ca imobilul să fie ridicat la nivelul de parter și un etaj. În final, Corpul B va avea demisol, parter și șase etaje.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago