Categories: Primăria Timişoara

Primaria vrea sa dea inca 100.000 de lei pentru doua biserici

Consilierii locali vor vota, în primul plen, alocarea a câte 50.000 de lei pentru lucrări de renovare la două biserici din Timișoara. Unul dintre proiecte a fost întocmit chiar a doua zi după ce s-au cerut banii, iar celălalt a fost întârziat de vacanța de vară. În acest an, CL Timișoara a alocat bani pentru lucrări la o mulțime de lăcașuri de cult din oraș și a dat în folosință gratuită arhiepiscopiei clădirea unei școli.

Protopopiatul Ortodox Roman Timișoara II – Parohia Viile Fabric a solicitat, pe 22 septembrie, sprijin financiar pentru efectuarea unor lucrări la Biserica cu hramul „Sf. Apostoli Petru și Pavel”. Proiectul de hotărâre care propune alocarea a 50.000 de lei a fost întocmit în regim de maximă urgență, fiind datat 23 septembrie. În momentul în care a solicitat acești bani, Parohia Viile Fabric avea deja emisă autorizație de construire, emisă pe 4 septembrie. „Lucrările de construcție constau în: modificări interioare – extindere balcon interior (cor) peste pronaos și construire paraclis (lumânar) în curtea bisericii”, se precizează în referatul care însoțește proiectul.

În luna iulie, Parohia Ortodoxă Română Iosefin a solicitat primăriei sprijin financiar pentru amenajarea casei parohiale din Piața Alexandru Mocioni nr. 9. Arhiepiscopia Ortodoxă Română a rugat primăria să sprijine „demersul prin care se dorește punerea în valoare a monumentelor de arhitectura bisericească din cuprinsul eparhiei”. „Lucrările de construcție constau în modificări interioare și exterioare – reparații fațade și acoperiș, înlocuire tâmplărie, reparații interioare corp C2 si C3”, este trecut în referatul proiectului. Suma propusă: 50.000 de lei. În luna iulie, Biserica Creștină Baptistă Golgota a primit 100.000 lei pentru repararea acoperișului și realizarea termoizolației și hidroizolației. Suma reprezintă aproape jumătate din devizul lucrării. Biserica Ortodoxă din Freidorf a primit și ea 65.000 de lei. În luna august, Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din zona Soarelui Sud a primit 100.000 de lei, pentru terminarea lucrărilor. În plus, în primăvară, Arhiepiscopia Timișoarei a primit în folosință gratuită clădirea fostei școli generale 9, de pe Bd. Rebreanu. Acolo funcționează acum grădinița și școala cu plată ale arhiepiscopiei. De asemenea, în martie, alți 200.000 de lei au fost alocați lucrărilor de amenajare a Bisericii Millennium, Parohia Romano-Catolică Timișoara II Fabric.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

4 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

7 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

7 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

8 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

8 ore ago