Categories: Primăria Timişoara

PDL si PNL isi paseaza reciproc schimbarea lui Stoia

Scaunul viceprimarului Traian Stoia pare destul de stabil, deși bursa zvonurilor îl dă pe social-democrat ca fiind foarte aproape de o ejectare. Primarul Nicolae Robu spune că nu a fost luată în discuție o astfel de variantă și chiar pasează mingea la colegii de la PDL. Aceștia se fac că plouă, cel puțin până în noiembrie.

Copreședinții ACL, Nicolae Robu și Constantin Ostaficiuc, susțin că nu se concentrează prea mult asupra schimbării viceprimarului. Ostaficiuc spune că prioritatea sunt alegerile prezidențiale. Abia după acest eveniment s-ar putea discuta o posibilă înlocuire a viceprimarului social-democrat. Prin urmare, scaunul lui Traian Stoia este asigurat cel puțin până în noiembrie. „Din punctul nostru de vedere, cred că trebuie să ne ocupăm de campanie și o să mai vedem după aceea. Deocamdată, PDL consideră că prioritatea numărul unu este campania. (…) Toate lucrurile se întâmplă după 16 noiembrie. Nu cred că este o prioritate această mișcare pe scena politică și vom stabili la momentul oportun dacă este sau nu o prioritate”, a declarat Constantin Ostaficiuc.

Pe de altă parte, Nicolae Robu consideră că schimbarea lui Stoia stă mai mult în mâinile PDL, care trebuie să propună un înlocuitor. Cu toate acestea, indiferent de decizia ACL, Robu susține că nu va aplica aceeași tactică pe care a aplicat-o PSD. „Nu am avut timp până acum să ne ocupăm de problema aceasta. Eu nu voi proceda ca PSD. Dacă vom ajunge la concluzia că trebuie să facem această schimbare, le voi spune celor de la PSD: am hotărât să facem această schimbare, avem majoritate după cum știți, fiți pregătiți. (…) Nu am vreo preferință din PDL. Când s-a pus problema desemnării unui candidat PSD la funcția de viceprimar, am spus și public, și în discuțiile cu PSD că nu am nicio preferință și nicio obiecție. Sunt un om care poate face echipă cu o foarte largă varietate de tipologii umane. (…) Nu am motive să am rețineri față de vreunul dintre cei cinci consilieri locali PDL. Eu am colaborat bine cu ei și înainte de alianță”, a declarat Robu. Într-una din ultimele ședințe ale Biroului Permanent Județean, PDL a luat în discuție nominalizarea unui candidat la fotoliul de viceprimar. Informația, „răsuflată” pe surse, îl dădea ca preferat al lui Ostaficiu pe Simion Moșiu, însă acesta a fost respins de primari.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

48 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

12 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

13 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

13 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

13 ore ago