Categories: Primăria Timişoara

Ultima moda la PMT: intai are loc evenimentul, apoi se cer bani pentru el

Primăria Timișoara propune spre finanțare evenimente care… au avut loc deja, la pachet cu unele care urmează. S-a întâmplat vineri, când consilierii locali au fost solicitați să voteze alocarea a 400.000 de lei pentru patru evenimente, două trecute și două viitoare. La unul dintre cele trecute a făcut o baie de mulțime și candidatul ACL Klaus Iohannis.

Consilierii locali social-democrați au refuzat, vineri după-amiază, să voteze un proiect pentru suplimentarea agendei culturale a Casei de Cultură. Acesta prevedea alocarea unor sume cuprinse între 50.000 și 200.000 de lei, pentru patru evenimente. Toate bune și frumoase, numai că două dintre acestea… avuseseră loc deja. Festivalul Timland și Festivalul Minorităților, desfășurate în weekend-ul trecut, ar fi trebuit să primească, fiecare, 50.000 de lei de la bugetul local. „De ce finanțăm evenimente după ce s-au desfășurat deja?”, a întrebat, în plen, Ramona Olteanu. Aceasta a reclamat, în plus, faptul că Festivalul Minorităților a fost folosit drept miting electoral pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, dar și că nimeni din primărie nu s-a deranjat să le explice consilierilor ce presupun cele două evenimente.

Primarul Nicolae Robu a recunoscut parțial că e vorba despre o greșeală. „Eu am făcut propunerea să organizăm în fiecare an Festivalul Minorităților. Ediția din acest an, prevăzută să aibă loc în primul weekend din octombrie, am anunțat-o încă din aprilie. S-a greșit că nu s-a venit cu referatul mai devreme, dar eu l-am semnat în 23 septembrie. Sunt de acord că nu putem să finanțăm un eveniment după ce a avut loc. Vă propun să nu votăm din această rațiune”, a spus edilul. O altă replică a venit dinspre consilieri, în momentul în care unul dintre ei a spus că poate la Festivalul Minorităților ar fi venit și Victor Ponta, dar „oltenii nu mai sunt o minoritate în Timișoara”…

În cele din urmă, s-a decis ca niciunul dintre cele două festivaluri trecute deja să nu primească bani. În schimb, vor fi finanțate cu 100.000 de lei un eveniment care va promova, în luna decembrie, tradițiile populare, respectiv cu 200.000 de lei un eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de la Revoluție, care urmează să aibă loc, în noiembrie, în București. „Este cea mai de anvergură ieșire a Timișoarei în afară, un eveniment la care sunt invitați reprezentanții corpurilor diplomatice existente în capitală și o mulțime de alte personalități, la Ateneul Român. Ea ne permite să omagiem prin spectacolul în sine Revoluția din 1989, dar, pe de altă parte, va fi o punctare consistentă a noastră în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii”, a explicat primarul Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

42 de minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago