Pe tăcute, fără tam-tam, a început, în sfârșit, pavarea străzii Mercy. Muncitorii au pornit cu montarea pietrelor dinspre Piața Sf. Gheorghe. Din cauza venirii iernii, e foarte probabil ca, până la finele acestui an, să nu mai înceapă pavarea și altor străzi din zona centrală.
Primarul Nicolae Robu explică, încă de astă-primăvară, cum vor arăta străzile pavate din zona Cetate. Până acum însă, s-a lucrat doar pe strada Fără Nume, unde s-au făcut nenumărate teste, și puțin pe strada General Praporgescu. Asta, dacă nu luăm în considerare Piața Libertății, unde se pavează de zor de câteva săptămâni. „Schimbările apar pe străzile mari, unde va fi flux pietonal important: Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Eugeniu de Savoya și Mercy. Aici vom avea în zona centrală plăci mari, astfel încât promenada să poată decurge în buna condiții. Vorbim despre plăci mari, de piatră naturală, de granit”, declara primarul, în primăvară. Conform acestuia, cel mai important lucru este ca pietonii – inclusiv doamnele care poartă tocuri – să poată circula lejer, fără să fie deranjați de pietrele de pavaj. A durat foarte multe până s-a stabilit un model convenabil. Marți după-amiază a început pavarea străzii Mercy, în partea dinspre Piața Sf. Gheorghe. Muncitorii montau unor pietre cubice de culoarea roșiatică, spre deosebire de cele de pe strada Fără Nume, unde pavajul este gri. „Au fost fie rosturi prea mari, fie porţiuni neregulate. Se mai fac corecţii. Vom avea pavaj cu piatră combinată, de trei dimensiuni, pe străzile intens circulate – piatră mică, de 6 pe 6 cm, piatră de 10 pe 10 sau 12 pe 12 şi de 60 pe 60”, explica, acum câteva săptămâni, Aura Junie, directorul Direcției de Dezvoltare a PMT.
În prezent, arhitecții consideră că lucrarea decurge bine, iar constructorul va face toate eforturile să finalizeze lucrările de pavare pe str. Mercy, pe tronsonul cumprins între Piața Sf. Gheorghe și str. Eugeniu de Savoya. Pavajul folosit este din piatra naturală, de tipul Porfir Red. „Dat fiind faptul că ne aflăm deja în sezonul rece, iar în conditii meteo nefavorabile este afectată calitatea lucrărilor și, în conformitate cu legislatia în domeniul construcțiilor este chiar obligatorie întreruperea anumitor lucrări când temperaturile exterioare constante scad sub 5 grade Celsius, nu ne putem pronunța în acest moment în privinta continuării, anul acesta, a lucrărilor de pavare și pe alte străzi din centrul istoric”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al primăriei.
Invalid Displayed Gallery
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…