Categories: Klaus Vaterland

„S-o pice” si ordonanta traseistilor

Scria cineva după alegerile prezidențiale despre plăcerea de a urmări tristețea celor de la Antena 3 în momentele de după aflarea rezultatului. Niște clișee etice spun că nu e bine să te bucuri de necazul altuia. Poate că așa o fi, dar unii dintre noi suntem păcătoși și iată că nu ne refuzăm uneori un moment de încântare în stare pură, ca aerul de munte. Tot scriu și nu mă mai satur despre cât de nociv este trasesimul politic pentru societatea noastră. Fără fenomenul antisistem declanșat în turul doi al alegerilor prezidențiale, manevra profund incorectă a PSD de a legifera traseismul în mijlocul campaniei electorale ar fi fost suficientă pentru câștigarea de către Ponta a alegerilor. Acești pesediști, că nu le pot spune altfel, care au jucat incorect în complicitate cu niște indivizi aleși primari în circa 400 centre administrative ale României ar fi consfințit, culmea, legal, o mare fraudă electorală, fără ca populația să poată face ceva.

În Timiș au plecat spre PSD 17 primari de o calitate morală curat îndoielnică. Nu îi cunosc pe toți, dar argumentul cu migrarea pentru binele comunității, în așteptarea unor investiții și altor finanțări, să și-l țină pentru când se vor întâlni tete-a-tete cu Sf. Petru. Tot atâtea camere de luat vederi de le-aș fi avut fixate pe acești primari în momentul când au aflat că PSD a pierdut prezidențialele și nu-mi puteam dori mai mult. Ce deliciu mai profund decât să-l vezi pe primarul de Recaș, Pavel Teodor, cum își face dumnealui calcule? Oare mai primește ce i-a promis Titu Bojin? Dar Titu Bojin mai primește ce trebuie să primească de la Liviu Dragnea dacă se duce dracului totul? Ce le spune el oamenilor din sat care îi arată acum obrazul? Sociologii, psihiatrii, ar trebui să studieze cum se simte un primar care s-a umplut de căcat printr-o alegere de o profundă imoralitate politică, cetățenească și umană, la urma urmelor.

Oare se gândesc imediat cum să repare o astfel de greșeală? Își amintesc că și-au lăsat loc de bună ziua la nu știu ce lider județean PNL ori PDL și poate o fi șansă de întoarcere? Sau se duc înjurând la culcare că nici PSD nu mai e ce-a fost? „Țin să îi salut pe primarii care sunt alături de noi: primarii din Recaș, Coșteiu, Bara, Ghizela, Lovrin, Sandra, Mănastiur, Mașloc si Săcalaz“, a spus Titu Bojin, președintele CJT, într-un moment de înaltă simțire patriotică. Și eu țin să-i salut pe acești indivizi, dar cu salutul viral al hipsterilor către Victor Ponta. Însă dincolo de a le vorbi în calambururi, primarilor și consilierilor locali trebuie să li se arate ce și pot păți cei care se joacă de miloaga în politică.

Poate că ar fi vremea ca președintele Klaus Iohannis să profite de lipsa de reacție din PSD și să „ordone” introducerea pe ordinea de zi a Senatului a legii de validare a ordonanței traseiștilor și, evident, „s-o pice”. Precum legea amnistiei și grațierii. Ar fi un bun început pentru ca toți cei care s-au gândit că fac o bună afacere plecând din partid, indiferent de partid, să piardă totul, absolut totul, prin nevalidarea OG-ului cu pricina. PSD s-ar spăla de o mică parte a măgăriilor făcute dacă și-ar umili clientela mizeră prin respingerea ordonanței. Satisfacția ar fi de ambele părți, căci știm cu toții cum sunt priviți primarii „de pe centură” în cercurile restrânse ale partidelor de adopție.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago