Mizeria din Parcul Rozelor de la Festivalul Vinului a fost o situatie de „forta majora”

Și-a ținut promisiunea că-i va scăpa pe locuitorii din zona stadionului de „țigănia” de la festivalurile vinului și berii, dar i-a „fericit” pe cei care stau în apropierea Parcului Rozelor. Evenimentul desfășurat în ultimul weekend i-a scos din minți pe locuitorii din zona centrală. Acum, primarul Nicolae Robu le promite și lor că, de la anul, toate petrecerile câmpenești se vor muta la Pădurea Verde.

Festivalul Vinului a părăsit zona Stadionului „Dan Păltinișanu” și s-a mutat în Parcul Rozelor. Asta, după ce primarul Nicolae Robu a promis că-i va scuti pe oamenii de la stadion de mizeria care însoțește, de obicei, astfel de manifestări „câmpenești”. Rezultatul? O stradă – fosta Trandafirilor – sufocată de produse… tradiționale: portofele de mușama, ciorapi, sutiene, chinezării, fum gros de mici și grătare și, la final, multă mizerie. Practic, a fost un talcioc mutat în centrul orașului, la doi pași de municipalitate. Primarul Nicolae Robu recunoaște că n-a trecut pe la festival, dar „a auzit” despre aspectele negative. „Sper să nu mai apară la alte festivaluri. Trebuie să fim mult mai atenți, să nu se mai strecoare tot felul de vânzători, tot felul de prostii care nu au ce căuta în Timișoara, mai ales la un festival”, spune edilul. Din fericire, Parcul Rozelor, reabilitat cu fonduri europene, n-a suferit pagube iremediabile, dar, admite primarul, acesta „nu este locul pentru festivaluri”.

„Eu am făcut o promisiune celor care locuiesc în zona Stadion, și sunt om de cuvant, că nu vom mai organiza acolo festivaluri și cî le vom organiza astfel încât să perturbăm cât mai puțină lume, în speță la Pădurea Verde, în acea zona de lângă Aqua Arena. Acolo am vrut să organizăm și Festivalul Vinului, dar, din păcate, cu puțină vreme înainte de festival, cam o lună, s-a ars instalația electrică și nu a putut fi remediată în timp util. De aceea, Festivalul Vinului a avut loc în mod excepțional aici. A fost o situație de forță majoră, noi nu aici vrem să facem festivaluri”, a declarat Nicolae Robu.

Promisiunea pentru anul viitor? „Vor fi cu siguranță la Pădurea Verde și Festivalul Berii, și Festivalul Vinului si multe altele. Și sunt de acord că acolo nu au ce căuta astfel de produse (ciorapi, sutiene etc. – n.r). Aprobările n-au fost date pentru așa ceva, numai că am înțeles că unii au subcontractat. Din păcate, eu nu am fost acolo. Vom intra drastic de acum încolo”, a mai afirmat primarul.

Citește și: Adio, stadion! Festivalurile vinului și berii se mută la Pădurea Verde!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

11 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago