Categories: Partide

PSD: PNL politizeaza mitingul de sambata; PNL: PSD are metode securiste

>Mitingul anti-Ponta, programat pentru sâmbătă, e un nou prilej de replici acide între foștii aliați de la PSD și PNL. Totul a pornit de la un e-mail trimis de pe adresa privată a purtătorului de cuvânt al PNL, la care PSD a reacționat prompt, susținând că e dovada clară a implicării politice a liberalilor în protestul civic organizat în mai multe orașe din țară.

Organizaţia Judeţeană Timiş a Partidului Social Democrat susține că protestul de sâmbătă nu este nici pe departe unul independent, ci are o puternică tentă politică. „Potrivit informaţiilor pe care le deţinem atât noi, cât și mass-media, în Piaţa Operei se va citi un text care se doreşte a fi o nouă Proclamaţie de la Timişoara. Până aici, nimic greşit, doar că informarea publicului larg referitor la această proclamaţie s-a făcut în mod direct de către Biroul de Presă al PNL Timiş. Este o dovadă clară a politizării mitingului şi a implicării PNL şi a lui Nicolae Robu în această acţiune care, din acest moment, nu mai poate purta numele de acţiune civică”, se precizează într-un comunicat al PSD Timiș, emis vineri după-amiază. Purtătorul de cuvânt al social-democraților timișeni, Lucian Ursulețu, spune, de asemenea, că organizația pe care o reprezintă respectă „pe deplin opţiunile politice ale fiecărui locuitor al Timişoarei”.

Totul a plecat de la un e-mail trimis de pe adresa privată a purtătorului de cuvânt al PNL Timiș, Alina Sabou, care avea atașat textul care ar urma să fie citit sâmbătă, la mitingul „Banatul are voce”, programat să înceapă la ora 18. „Scrisoarea mi-a parvenit prin intermediul studenților, care erau interesați să apară în presă. Așadar, nu are legătura nici cu mine, nici cu PNL, doar ajut cauza și vă rog să nu interpretați altfel”, a scris Sabou în mailul respectiv. Mai mult decât atât, la prânz, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a spus răspicat că le-a cerut colegilor săi de partid să nu-și facă apariția la acest miting cu însemne liberale. Rugată să comenteze comunicatul venit de la PSD, Alina Sabou ne-a declarat: „PSD Timiș continuă campania cu aceleași dezinformări ridicole, folosindu-se în plus de metode securiste, având acces la conturi personale de e-mail, adică la corespondență privată. E-mailul primit la rândul meu, pe adresa personală, și transmis apoi unor jurnaliști, repet, de pe adresa personală, a ajuns în posesia PSD Timiș, aceștia dezinformând că s-ar fi trimis un comunicat din partea Biroului de presă PNL Timiș. PNL Timiș nu are nicio legătură cu mitingul de sâmbătă și nici cu organizatorii săi”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago