Categories: PartideUltima ora

Sova, Geoana si Vanghelie, exclusi din PSD!

PSD rămâne la guvernare, congresul extraordinar se va desfășura în luna martie și… trei excluderi! Acestea au fost principalele hotărâri ale Comitetului executiv al PSD, care a stabilit ca Marian Vanghelie, Dan Șova și Mircea Geoană să fie dați afară din partid.


UPDATE: În finalul ședinței au fost găsiți totuși trei vinovați pentru pierderea alegerilor. Este vorba de Dan Șova, Mircea Geoană și Marian Vanghelie, cu toții fiind excluși din partid. Împotriva acestor excluderi au fost doar două voturi, aparținând lui Ion Iliescu și Cătălin Ivan.

A fost o execuție! Am ieșit din sală fiindcă mi-a fost greață. Nici în timpul Partidului Comunist nu se întâmpla așa ceva”, a acuzat Marian Vanghelie, la ieșirea din ședință, el lăsând de înțeles că-și va înființa un partid. În schimb, Dan Șova a afirmat că excluderea sa a fost meritată, considerându-se vinovat pentru declarațiile făcute după alegerile prezidențiale, atunci când a cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte executiv. „Toată lumea este înfierbântată. Toată lumea caută țapi ispășitori. Victor Ponta a cerut excluderea mea. Eu am mai trecut prin așa ceva”, a declarat și Geoană.

Pentru ca discuțiile să rămână în spatele ușilor închise, ședința s-a desfășurat nu la Palatul Parlamentului, cum se făcea de obicei, fiind un for lărgit, ci la sediul partidului, unde există un sistem de bruiaj al telefoanelor. Odată intrați în sală, participanții nu și-au mai putut folosi mobilele. Conducerea PSD și-a propus ca în această ședință să facă o analiză serioasă a cauzelor pentru care au fost pierdute alegerile în mod lamentabil. În zilele premergătoare și chiar joi dimineața s-a vorbit foarte mult că vor avea loc mai multe demiteri din funcții sau chiar excluderi din partid.

Nu era exclus nici ca Liviu Dragnea să facă un pas lateral, mai multă lume imputându-i pierderea alegerilor. În cele din urmă, nu s-a întâmplat nimic din toate acestea. Președintele Victor Ponta și-a impus punctul de vedere în fața lui Dragnea, care dorea convocarea unui congres extraordinar în luna decembrie. Acesta va fi organizat în luna martie a anului viitor, așa cum a cerut Ponta. De asemenea, s-a decis ca PSD să rămână la guvernare, în pofida anunțului UDMR că părăsește arcul guvernamental. Totodată s-a hotărât ca nimeni să nu fie sancționat deocamdată după eșecul din alegeri. În timpul ședinței au existat și replici mai dure, cele mai tăioase fiind între Ioan Rus și Ion Iliescu. Primul i-a solicitat președintelui de onoare să dezlipească eticheta de comunist de pe spatele lui Ponta. În replică, Iliescu s-a lăudat că el a făcut Revoluția, iar Rus nu putea vorbi nici astăzi liber, dacă nu era el.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

17 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

26 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago