Categories: Economic

Ca intr-o gospodarie din Banat, la targul traditional de la CRAFT / FOTO

Cârnați de casă, brânză, zacuscă, murături, miere sau țuică – toate produse în gospodării bănățene din România și Serbia. Le puteți găsi până sâmbătă, la târgul dedicat tradițiilor din această parte de țară, deschis la CRAFT.

Târgul de la CRAFT este dedicat în totalitate promovării Banatului și face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit „Patrimoniul Viu”. Proiectul își propune să-i ajute pe turiști să redescopere frumusețea acestei zone, atât în partea ei românească, cât și a celei din Serbia. Târgul a reunit aproximativ 70 de bănățeni care s-au mândrit cu produsele tradiționale realizate de ei. Vizitatorii au degustat pe săturate. Și au avut de unde alege între diferite tipuri de cârnați, brânză, unt de casă, zacuscă, murături, miere și multe altele. Aici s-a remarcat un producător de miere din Caraș-Severin care a vrut să se „joace” cu rețetele tradiționale. Astfel, pe lângă mierea obișnuită, acesta a venit și cu o rețetă proprie de miere cu fructe confiate.

Înghesuială mare a fost și la degustat de țuică și palincă, iar vizitatorii au recunoscut că „producția” este într-adevăr deosebită. Un alt comerciant care a atras atenția timișorenilor a fost un reșițean care realizează diferite obiecte din piele. Acesta a expus la târg opinci lucrate manual, curele sau brâuri. Bărbatul a vorbit și despre modul în care își vinde marfa. Deși ar putea să-și expună produsele pe Internet, ca un comerciant modern, el alege să meargă la târguri, astfel încât oricine să poată să simtă „cât de fină e pielea și ce atent e lucrată”. Timișorenii care au venit la târgul de la CRAFT s-au putut bucura și de realizările artistice ale unor meșteșugari autohtoni: icoane pe sticlă, icoane pe lemn, picturi pe piatră și multe altele. De la târg nu au lipsit, desigur, spectacolele de folclor.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

14 minute ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

15 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

19 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

22 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

22 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

o zi ago