Categories: Administratie

Florin Teodorescu il “toarna” pe Robu la Klaus Iohannis

Cunoscutul campion de culturism timișorean Florin Teodorescu i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui ales Klaus Iohannis. În această misivă, el acuză administrația locală de matrapazlâcuri legate de o licitație privind închirierea unui spațiu aflat în Sala Olimpia.

În prima sa vizită la Timișoara după câștigarea alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis nu este așteptat doar cu aplauze și flori. Campionul de culturism și antreprenorul Florin Teodorescu i-a trimis președintelui ales o scrisoare deschisă prin care acuză primăria că a trucat o licitație privind acordarea unui spațiu în Sala Olimpia. Coincidență, spațiul cu pricina a fost câștigat de un apropiat al Sandei Greblă, consilier al primarului Nicolae Robu. Acolo funcționează de foarte mult timp o sală de fitness și culturism, gestionată de Teodorescu. De altfel, fostul campion a organizat mai multe competiții interne și internaționale de culturism, dar și două „Grand Prix”-uri ale României, având ca invitați nume sonore ale acestui sport. Din 1990, Teodorescu organizează anual Cupa Revoluției – Momemorialul „Vasile Balmuș”, întrecere dedicată memoriei unui erou ucis în decembrie 1989.

„Astăzi, administrația locală, încălcând contracte și legi, dorește să mă evacueze, după o licitație a cărei ilegalitate e strigătoare la cer. Pilele par să fie mai presus de lege. Trag acest semnal de alarmă, amintindu-vă de promisiunile dumneavoastră, pentru că nu e posibil ca astfel de lucruri foarte bine făcute, bine gestionate, care au adus aprecieri și notorietate comunității, să fie aruncate în stradă. Nu e posibil ca oameni care au muncit și muncesc de o viață, care și-au pus mintea, munca, energia și nu în ultimul rând banii proprii, în folosul orașului, al comunității, să fie aruncați ca niște măsele stricate!”, arată Teodorescu în scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis.

Licitaţia publică deschisă a unor spaţii din incinta Sălii „Olimpia”, în vederea închirierii, a avut loc în luna martie, rezultatul fiind anunțat în mai. Aici funcționează, de mai mulți ani, sala lui Florin Teodorescu, care achita o taxă de utilizare a domeniului public şi contravaloarea utilităţilor consumate. Spațiile au fost scoase la licitație împreună, la un preț care pleacă de la 3 euro/ mp/ lună. S-au luptat pentru ele firma fostului culturist și cea a lui Cristian Patițoiu, fratele lui Bogdan Patițoiu, prietenul Sandei Greblă, consilier personal al primarului Nicolae Robu. Teodorescu a pierdut licitația și a anunțat că va contesta în instanță decizia.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

A debutat ședința de guvern organizată la Timișoara

Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul…

6 minute ago

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu…

40 de minute ago

Stradă din Dumbrăviţa recuperată de la samsarii imobiliari urmează să fie asfaltată de primărie

O stradă ocupată timp de mai mulţi ani de samsarii imobiliari din Dumbrăviţa urmează să…

41 de minute ago

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

2 ore ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

2 ore ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

3 ore ago