Retrospectivă cronologică a anului 2014 (II)
Înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale, rectorul UVT Marilen Pirtea devenea inamicul numărul 1 al PSD, pe motiv că îi invitase pe cei doi candidați la o dezbatere publică la Timișoara. Or, Victor Ponta dorea dezbatere doar la Antena 3 și RTV, de unde și nervii întinși în PSD. Culmea, același Pirtea în primăvară a fost la un pas să candideze pentru PSD pe Colegiul III deputați. În acest sens vorbise inclusiv cu Ponta.
14 martie. Hop-țop și Daciana Sârbu Ponta, pornită parcă să confirme zicala cu filozoful care tace. Aflată în precampanie electorală pentru Parlamentul European, fata lu’ „Tata-socru” și-a amintit că există un oraș numit Timișoara. Și dacă tot și-a amintit, ea s-a pus pe criticat primăria fiindcă nu știe să cheltuie banii pe care guvernul partenerului de viață i-a promis, dar nu i-a dat pentru spitalul de copii. Este că mai bine tăcea, având astfel prezumția de inteligență? A renunțat însă la ea de bună voie.
19 martie. Schimbări importante la ACS Poli, Ioan Timofte fiind numit președinte al clubului în locul lui Florențiu Staicu. În același timp, Dan Alexa vine în locul lui Aurel Șunda. Schimbările au venit totuși destul de târziu, salvarea de la retrogradare fiind în mare compromisă.
20 martie. Zoltan Marossy este uns subprefect de Timiș pentru a treia oară. Numirea a fost posibilă datorită intrării UDMR la guvernarea după plecarea PNL. Instalarea lui Marossy nu s-a făcut fără peripeții, postul fiind vizat de PSD pentru sindicalistul din „Stejar”, Adrian Negoiță.
24 martie. Maria Grapini demisionează din demnitatea de deputat pe Colegiul III Timișoara, unde urmează să se organizeze alegeri. PSD ar merge pe mâna rectorului UVT, Marilen Pirtea, acesta având o discuție în acest sens chiar cu Victor Ponta. În toamnă, Pirtea va deveni inamicul numărul unu al PSD, după ce-a făcut celebra invitație candidaților Ponta și Iohannis la o dezbatere publică organizată la UVT.
24 martie. Noul ACS Poli pornește cu stângul, echipa lui Dan Alexa pierzând pe teren propriu cu 0-2 în fața formației din Vaslui. Culmea, această echipă se va desființa până la finele campionatului.
27 martie. Dis-de-dimineață, „mascații” și procurorii DIICOT îi fac o „vizită” lui Georgică Cornu, „regele asfaltului” din Banat. El este acuzat de evaziune de 60 de milioane de lei, în cârdășie cu deja celebrii țigani din Strehaia. El este reținut 24 de ore, apoi eliberat și cercetat sub control judiciar.
4 aprilie. Autoritarea Electorală Permanentă face publice donațiile primite de partide în anul anterior. La PSD, pe locul VII la nivel național îl regăsim pe secretarul executiv de la acea vreme al Organizației Timiș, Marcel Mihoc, cu o donație de 28.500 de lei. Peste câteva luni, el va părăsi PSD, iar în alte câteva săptămâni va avea probleme cu DNA.
11 aprilie. În Vinerea Mare, celui mai original viceprimar din istoria Timișoarei, pe numele său Traian Stoia, îi fată mintea o bizarerie. Astfel, el ordonă oamenilor din subordine să pună înștiințări pe mormintele din cimitire, somând „chiriașii” de aici să vină să-și achite concesiunea la primărie. Cică s-a mers pe bine-cunoscutul orgoliu al morților, care, de rușine să nu li se vadă somațiile, vor sări imediat cu banii.
12 aprilie. Rectorul Marilen Pirtea a fost sedus și apoi abandonat de PSD, partid care s-a reorientat spre propria ogradă, decizând să meargă la alegerile parțiale de pe Colegiul III pe mâna medicului Florică Bîrsășteanu. Până la urmă se va dovedi o mișcare bună, Bîrsășteanu urmând să câștige, oarecum surprinzător, alegerile.
14 aprilie. Afacere cu d-alea sfinte, marca Paisie Lugojanu, între primărie și Mitropolia Banatului. Municipalitea dă gratuit Școala Generală Nr. 9 mitropoliei, urmând ca aici să funcționeze o școală și o grădiniță private. Taxa anuală la cele două unități de învățământ, un fleac. Adică 1.500 de euro.
15 aprilie. PSD îi trântește primarului Nicolae Robu primul proiect de HCL. Este vorba de o inițiativă privind transmiterea live a ședințelor CLT. Nu mai trebuie adăugat că proiectul are o destinație clară, culmea un apropiat al PSD Timiș sau, mai exact, al președintelui acestei organizații, Titu Bojin.
24 aprilie. După mai multe sondaje, evaluări interne, concurs de mape profesionale, Viorel Coifan este desemnat de PNL Timiș candidat la alegerile parțiale de pe Colegiul III. Pornit ca mare favorit, Coifan va pierde lamentabil alegerile.
29 aprilie. Cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor parțiale, Florică Bîrsășteanu primește drept cadou de la partid scaunul de director al Spitalului Județean. El îl înlocuiește în funcție pe liberalul Iulius Jugănaru.
30 aprilie. Tatăl deputatului PSD Sorin Grindeanu primește cadou de la același generos partid funcția de șef al ISJ Caraș-Severin. Se pregătește și cumnata deputatului, pentru postul omolog din Timiș.
30 aprilie. Fostul ministru al Educației și fost consilier al președintelui Traian Băsescu, Daniel Funeriu, este anunțat oficial drept candidat al PMP la alegerile parțiale de pe Colegiul III. În cele din urmă, candidatura sa va ajuta PSD să câștige colegiul.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…