SDM nu va mai face, în asociere cu un partener privat, parcarea supraetajată din spatele magazinului Bega. La opt luni de când societatea a primit contractul de concesiune pe 49 de ani pentru terenul respectiv și după două licitații la care nu s-a prezentat nimeni, cei 23 de consilieri prezenți la plenul de marți au votat în unanimitate pentru retragerea concesiunii.
În luna aprilie, consilierii locali au votat „atribuirea directă, prin contract de concesiune, către S.C. Drumuri Municipale Timişoara S.A. – Serviciul Administrare Parcări, pe o perioadă de 49 de ani, a terenului din Piata Foch Ferdinand, (…) în suprafaţă de 1.852 mp, în vederea realizarii unei parcări supraterane”. Din acel moment, SDM era liberă să-și caute un partener dispus să investească în parcare. Asociatul trebuia să aibă, printre altele, o cifră medie de afaceri pe ultimii trei ani de minimum trei milioane de euro, dar și să facă dovada că are acces la resurse financiare pentru executarea lucrării. Parcarea urma să fie gata în cel mult șase luni de la eliberarea autorizației de construire, în formula P+5, cu minimum 500 de locuri. SDM ar fi trebuie să primească în proprietate cel puțin 20% din numărul de locuri de parcare construite. Pentru că a pus la dispoziție terenul, primăriei i-ar fi revenit o redevență de 1% din veniturile rezultate din exploatarea parcărilor.
În luna iunie, pentru că nu se prezentase niciun investitor interesat, licitația a fost reluată. Tot degeaba, fiindcă nu a venit nimeni care să vrea să facă o astfel de parcare, în asociere cu SDM. În aceste condiții, marți, consiliul local va decide „retragerea dreptului de concesiune asupra terenului atribuit direct către S.C. Drumuri Municipale SA, în vederea amenajării unei parcări”. „În urma demersurilor efectuate în vederea realizării parcării supraterane (…) nu s-a prezentat niciun investitor. Astfel, se impune realizarea parcării din fonduri locale ale Municipiului Timişoara ţinând cont de lipsa locuilor de parcare din zona centrală”, se precizează în referatul care însoțește proiectul. Același proiect prevede, de asemenea, demararea unui studiu de fezabilitate şi a unui proiect tehnic pentru realizarea, pe fonduri de la bugetul local, a parcării respective.
Primarul Nicolae Robu spune că e singura soluție pentru a avea o parcare cu atât de multe locuri în zona centrală. „Licitația a eșuat de două ori, nu s-a arătat nimeni interesat. Nu mă așteptam la asta, dar acum vom face noi parcare. Studiul de fezabilitate va arăta cât ne costă, nu cred că foarte mult, pentru că va fi o construcție metalică. Când vom vedea prețul estimat de specialiști vom lua decizia dacă vom merge sau nu mai departe. Eu cred că 99% mergem mai departe”, susține edilul.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…