Categories: Timp liber

Cinci petreceri de Sfantul Sava, in vestul Romaniei / PROGRAM

În perioada 24-31 ianuarie, Uniunea Sârbilor din România îl sărbătorește pe Sfântul Sava, primul arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Sârbe. Cu această ocazie vor avea loc manifestări de amploare la Arad, Moldova Veche, Reșița, Timișoara și Sânnicolau Mare.

Sfântul Sava este patronul spiritual al școlilor sârbești, fiind sărbătorit în fiecare școală în care se învață limba sârbă. Manifestările organizate în acest an de Uniunea Sârbilor din România vor aduce laolaltă importanți artiști din țară, dar și din Serbia, pentru a le oferi spectatorilor momente memorabile.

Programul festivităților, pe localități

Arad
La festivitatea dedicată Sfântului Sava de la Arad, care va avea loc în 24 ianuarie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, de la ora 18,30, vor participa: Ansamblul Suferini Batanja din Ungaria, Ansamblul Sveti Djodje din Stanciova, precum și Școala de Folclor Kolo Arad, Ansamblul Kolo Arad și Orchestra Kolo Arad. Prețul biletelor: 5 lei.

Moldova Veche
Sărbătoarea Sfântului Sava de la Moldova Veche va avea loc pe 24 ianuarie, la Căminul Cultural, de la ora 18. În program: Ansamblul Dunav Svinița, Ansamblul Stenka Liubcova, Ansamblul Sveti Nikola Radimna, Ansamblul Soko Socol, Ansamblul din Belobreșca și Ansamblul din Cusici. Intrarea la spectacol este liberă.

Reșița
Festivitatea de la Reșița va avea loc pe 25 ianuarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 17. Program: Ansamblul Akud Mladost Timișoara, Ansamblul Bârzava Reșița, Ansamblul Kruna Sânmartinul Sârbesc și Orchestra Frații Miloș. Cu această ocazie va fi proiectat și filmul „Sârbii din România”, realizat de Raico Cornea.

Timișoara
Sărbătoarea Sfântului Sava va fi organizată pe 27 ianuarie, la Opera Română, de la ora 19. La manifestare vor participa Corul Bisericii Ortodoxe Sârbe, elevii Liceului sârbesc Dositei Obradovici, Teatrul de Stat Sârbesc și Orchestra de Tamburași Zlatna Suza din Diniaș. Invitații speciali ai serii vor fi membrii grupului Legende, una din cele mai cunoscute și apreciate formații muzicale din Serbia. După spectacol va avea loc tradiționalul bal din foaierul Operei. Biletele se pot procura de la sediul Uniunii Sârbilor din România, str. Mangalia, nr.29. Mai multe informații, la numărul de telefon 0256-491.754.

Sânnicolau Mare
Sărbătoarea Sfântului Sava va avea loc pe 31 ianuarie, în Sala mare a Casei de Cultură, de la ora 18. Program: Orchestra de Tamburași Mladi Čanadski Tamburaši Cenad, Ansamblul Izvor din Saravale, Ansamblul Plavi Delja – Sânpetru Mare, Ansamblul Sava Ilin Variaș, Orchestra de Tamburași Batini Bećari Sânnicolau Mare și Ansamblul Sveti Sava Sânnicolau Mare. Manifestarea va fi urmată de un bal unde vor cânta Duško Belin, Alexandra Mândran, Liubomir Petrov și orchestra condusă de George Mândran. Mai multe informații, la numărul de telefon 0256-372.708.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

20 de minute ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

25 de minute ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

34 de minute ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

54 de minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago