Cotizatiile sportive, motiv de nemultumire in randul alesilor judeteni

Aleșii județeni au discutat aprins la plenul Consiliului Județean Timiș de miercuri și despre fondurile care se vor îndrepta către sport. Deși au votat bugetul propus pentru anul 2015, mai mulți consilieri județeni s-au arătat nemulțumiți din cauza banilor care se îndreaptă către sport, dar și de modul în care sunt împărțite sumele. După minute în șir de dezbatere, consilierii s-au ales cu o promisiune de la președintele Titu Bojin… sumele vor putea fi modificate ulterior.

Miercuri Consiliul Județean Timiș a adoptat bugetul pentru anul 2015, iar către sport se vor îndrepta sume considerabile. Pentru ACS Poli Timișoara s-au alocat 900.000 de lei, în timp ce pentru BC Timișoara s-a propus suma de 950.000 de lei. De asemenea, pentru Rugby Club Municipal se va da suma de 600.000 de lei, iar pentru Clubul de Handbal Politehnica, 100.000 de lei. Aceeași sumă de 100.000 de lei va ajunge la Asociația Județeană de Canotaj.

Sumele nu au fost însă pe placul mai multor consilieri județeni care au cerut diferite rectificări. Primul care a luat cuvântul a fost independentul Petru Juravle, care a declarat că sumele ar trebui să fie distribuite în funcție de merit: „Nu înțeleg de ce nu ne aplecăm mai atent peste banii pe care îi dăm structurilor sportive. Acolo unde e performanță să dăm și unde nu e performanță să luăm”, a declarat independentul.

Liberalul Cosmin Costa a propus ca bugetul pentru sport să fie mărit cu 450.000 de lei, dintre care 350.000 de lei îi revin echipei Rugby Club Municipal, iar restul pentru BC Timișoara. În discuție a intervenit, din nou, Petru Juravle. Acesta a spus că banii ar putea să fie luați din bugetul alocat echipei Poli Timișoara. Consilierul s-a declarat foarte nemulțumit de performanțele echipei de fotbal și a spus că trebuie să fie pedepsită: „Numai în felul acesta Poli învață că trebuie să lupte. Atâta timp cât nu ești pedepsit, nu ai cum să lupți”.

Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a intervenit în discuție și le-a promis consilierilor că se vor mai putea face modificări ale sumelor și pe parcursul anului. Astfel, Bojin i-a convins pe aleși că se vor putea face schimbări în cotizațiile sportive chiar de la următorul plen.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago