Categories: Primăria Timişoara

Din mai apar gradinile miraculoase inspirate din Dubai! Cu petunii si muscate

Primarul a vrut, Horticultura s-a executat: primele „grădini miraculoase” după modelul Dubai vor fi gata în luna mai. Acestea vor fi amplasate sigur în Parcul Botanic, dar se caută și alte locuri potrivite. S-au stabilit, de asemenea, și florile din care vor fi realizate.

Întors, la începutul lunii ianuarie, din Dubai, primarul Nicolae Robu se declara impresionat de Miracle Garden și a anunțat că vrea să „transplanteze” ideea și la Timișoara. „O să aducem ceva din Dubai la Timișoara. Am văzut Miracle Garden, este o minunăție… Elemente pe care le-am văzut acolo sunt deja în pregătire pentru Andrei Drăgilă (directorul Horticultura – n.r.). Trebuie să facem câte ceva din ce-am văzut acolo, este absolut superb. Urmează să identificăm locul potrivit și nu exclud să realizam până la vară. Nu ne-ar costa foarte mult, sunt niște suporturi metalice pe care se pun flori”, spunea edilul.

Două săptămâni i-au trebuit șefului Horticulturii, Andrei Drăgilă, să răspundă solicitării primarului. „Lucrăm acum la locațiile pe care dorim să le facem. Pe prima am și găsit-o, la intrarea în Parcul Botanic, unde este un spațiu protejat, unde este gazonul. Vom veni cu niște propuneri, le vom prezenta domnului primar și vom stabili. În afară de Parcul Botanic mai putem pune și în Centrul Civic, înspre ceasul floral”, ne-a declarat Drăgilă. Acesta a explicat și cum se va proceda: „Vom face niște stative, niște pergole sub formă de semicerc. Încercăm să vedem cum se adaptează, este bine pentru început. Eu zic că trebuie să ne obișnuim și cu ceva nou în Timisoara. Din prima decadă a lunii mai le vom avea deja amenajate”.

„Miracle Garden”, Grădina Miracolelor, din Dubai, este un parc care se întinde pe aproximativ 72.000 de metri pătrați. Peste 45 de milioane de flori, din câteva zeci de soiuri, sunt aranjate în cele mai neașteptate forme. În fiecare sezon, peisagiștii aleg altă temă, astfel că șansele de a vedea de două ori aceleași decorațiuni sunt minime. La Timișoara, mini-grădinile vor fi realizate din Petunia superbissima și din mușcate.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago