Doar proiectele de mare anvergură au apărut pe „lista lui Robu” pe 2015. Asta susține primarul Timișoarei, criticat pe Facebook de timișorenii care spun că se ocupă doar de cartierul Soarelui, în care locuiește, sau de zona centrală. Edilul afirmă însă că în acest an vor fi lucrări pe „zeci și zeci de străzi”. Totul, pe bugetul local care nu e gata încă.
Apostrofat de utilizatorii de Facebook care, după ce au văzut lista cu planurile pentru 2015, spun că e interesat doar de zona Soarelui sau de centrul Timișoarei, primarul Nicolae Robu explică. „Nu am mai trecut în acest portofoliu de proiecte zeci și zeci de străzi care vor fi reabilitate sau lucrările de amenajare de locuri de parcare în toate cartierele orașului. Am trecut doar acele lucrări care sunt mari. Nu vom neglija nicio zonă a orașului, dar în prim-plan e firesc să se pună obiective din zona centrală sau care sunt în beneficiul întregii comunități”, susține edilul. Pe „lista celor 20” apar, printre altele, fântâna cu jocuri de lumini și muzică de pe Bega, un nou pod, un bazin semiolimpic sau un stadion de 5.000 de locuri. Deși nu are o estimare a costurilor presupuse de toate aceste proiecte, iar bugetul local nu este gata încă, Robu spune că există multe alte proiecte. „Trebuie să continuăm această modernizare în forță a Timișoarei, pentru a recupera din rămânerea în urmă și a asigura o calitate cât mai bună a vieții în orașul nostru”, afirmă liberalul.
Pe lista „secretă” a lui Robu figurează și skatepark-ul care ar fi trebuit construit de câțiva ani. „Este în faza de pregătire a licitației, se definitivează caietul de sarcini și documentația de licitare în ansamblul ei, pentru a fi trimisă la SEAP, spre publicare. Skatepark-ul va fi realizat pe bani de la bugetul local”, spune edilul. În primăvara anului trecut, reprezentanții primăriei spuneau că nu reușesc să primească, de la firma pe care au contractat-o, un proiect de skatepark care să coste mai puțin de… un milion de euro! Tot în 2015 ar fi gata și reconstrucția ecologică a bălții Lămâița din Freidorf. „Aceasta se afla în licitație deja, în faza finală a licitației electronice, în primăvara vom putea începe lucrările”, a mai spus Robu. În vara lui 2014, reabilitarea bălții era estimată la 500.000 de euro și presupunea realizarea unui ponton, amplasarea unor băncuțe și șezlonguri, dar și aclimatizarea unor păsări de apă.
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…