Categories: Ziaristu' de terasă

Intoarcerea lui Voda Poenaru

Fără prea multă luptă, Sorin Grindeanu a primit pe tavă ceea ce-și dorea de tare multă vreme. Nu, nu e vorba de funcția de ministru în trecătorul Guvern Ponta IV, ci aceea de șef suprem al PSD Timiș. Asta, după demisia pe motiv de multe probleme a lui Titu Bojin. Chestiunea nu e închisă însă, Grindeanu fiind nevoit să-și confirme poziția și la alegerile din luna martie. Alegeri pe care le abordează din poziția de mare favorit, e clar. Dar paza bună trece primejdia rea, așa că e decis să sufle și în iaurt până atunci. Mai mult, Grindeanu trebuie să demonstreze că funcția a primit-o pe merite (meritocratic, cum ar zice primarul Robu), nu fiindcă a parașutat pe scaun datorită relației bune cu Victor Ponta. Mai ales că Ponta astăzi este, mâine s-ar putea să nu mai fie.

Primul lucru pe care trebuie să-l facă este o echilibristică printre toate grupurile, grupulețele, aripile și aripioarele înfiripate în organizație. Fiindcă nu toată lumea din PSD Timiș e îndrăgostită de tânărul politician, ca de exemplu primarul Lugojului. Așadar, Grindeanu trebuie să mențină o relație bună și cu grupul „Hotel Timișoara”, și cu aripa „Stejarul”, și cu ditamai gruparea „Vameșul”, și cu dracu’, și cu lacu’. Ca să nu mai vorbesc de primari, în jur de 60 la număr, care vor emite tot timpul pretenții, având și mari așteptări. O sarcină nu tocmai ușoară, trebuie s-o recunoaștem. Plus că Grindeanu se va feri să evite greșelile predecesorului său. Mai ales în privința consilierilor, știut fiind faptul că Bojin a avut n-șpe mii de sfetnici care, nu de puține ori, i-au cam f…t direcția.

Bine, și în jurul lui Grindeanu s-au adunat acum tot felul de „binevoitori” care nu prididesc să-i spună cât e de mare, frumos și genial, mai ales în comparație cu Bojin. (Unii dintre ei îi spuneau același lucru și lui Bojin, comparația fiimd atunci… Grindeanu.) Se pare însă că Grindeanu s-a prins de „bunăvoința” acestor sfetnici, astfel că nu dă nicio ceapă degerată pe ce-i susură aceștia la urechi, dar nici nu-i respinge, pentru a nu și-i face dușmani. În schimb, Grindeanu – afirmă multe surse – are totuși un om pe care-l ascultă orbește în tot ce înfăptuiește. Acesta e nimeni altul decât Dan Poenaru, fostul președinte maxim al PSD Timiș pănă în vara anului 2004. Atunci când, după alegerile locale pierdute de PSD, a fost înlocuit cu viitorul Tată-Socru, Ilie Sârbu. De altfel, Poenaru l-a adus în politică pe Grindeanu și tot el l-a ajutat să parcurgă, pas cu pas, treptele din ierarhia PSD Timiș. Iar Grindeanu n-a uitat acest lucru, ținând legătura cu Poenaru și în perioada în care acesta era ostracizat de filială.

Încă una despre PSD Timiș. Nu mai e un secret că Mircea Geoană și Marian Vanghelie vor să-și facă un partid de stânga cu care să dea o mână de ajutor la dărâmarea guvernului Ponta IV. Cei doi se laudă că deja au antamat discuții în acest sens cu aproximativ 50 de parlamentari. La bursa zvonurilor se vorbește că printe aceștia s-ar număra și doi parlamentari PSD de Timiș. Aceștia așteaptă însă deznodământul alegerilor din organizație din luna martie. În funcție de ce (nu) vor primi atunci, ei se vor reorienta spre Geoană și Vanghelie, în ideea că măcar vor rămâne la ciolan, dacă tot n-au primit un oscior de la filială.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago