Categories: Timp liber

Pelicula Culturala prezinta „Somnul de iarna”, la Sala 2

Pelicula Culturală începe anul cu un film care nu trebuie ratat. „Winter Sleep”/ „Somn de iarnă” deschide sezonul, pe 11 februarie, în Sala 2 a Teatrului Național. Seria „Filmul de zece”, promisă de cei de la Pelicula Culturală, va aduce în fața timișorenilor filme actuale, care au atras deopotrivă laudele publicului și ale criticilor de specialitate.

Proiecția peliculei „Winter Sleep” deschide seria de evenimente „Filmul de zece”, lansată de Pelicula Culturală pentru anul 2015. Aceasta va cuprinde filme actuale şi foarte bune, nominalizate sau câştigătoare la festivaluri international și care nu ajung altfel la Timișoara. „Somnul de iarnă” va fi proiectat pe 11 februarie, de la ora 19, într-un spațiu inedit: Sala 2 a Teatrului Național, din Parcul Civic. Un bilet costă 10 lei şi poate fi cumpărat chiar înainte de începerea proiecţiei. „Winter Sleep” este câștigătorul premiului Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2014. Filmul regizat de Nuri Bilge Ceylan spune povestea fostului actor Aydin, proprietar al unui mic hotel într-un sat din podișul Anatoliei, care e într-un permanent conflict cu cei din jur, dar și cu sine. Aydin trăiește în micul hotel împreună cu soția și cu sora sa. De cum vine iarna, hotelul se transformă în adăpost, dar devine în același timp o cușcă ce hrănește animozitățile dintre cei trei. Puțin câte puțin, regizorul dezvăluie caracterul lui Aydin, de om autosuficient, mulţumit cu ce poate realiza cu efort minim.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

7 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

8 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

10 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

11 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

13 ore ago