Categories: Pe surse

Pe motiv ca face PSD de ras, Birsasteanu vrea capul viceprimarului Stoia

Potrivit unor surse din PSD, zilele lui Traian Stoia în scaunul de viceprimar al Timișoarei sunt numărate. Și asta nu fiindcă ar fi dat jos de noua coaliție PNL-PDL, el urmând să fie „ras” chiar de propriul partid. Cel care ține foarte mult la înlocuirea lui Stoia este noul președinte interimar al PSD Timișoara, deputatul Florică Bîrsășteanu, numit în această funcție după ce Sorin Grindeanu a „promovat” șef la organizația județeană.

Deputatul Bîrsășteanu și-ar fi convins mai mulți colegi de că PSD trebuie să renunțe la un viceprimar care îi face de râs la tot pasul. Un al doilea argument arată că PSD trebuie să intre total în opoziție la nivelul CL Timișoara, lucru mai greu de pus în practică, având om în fruntea Executivului primăriei. La mijloc însă poate fi și o mai veche răfuială între Stoia și Bîrsășteanu. La începutul anului 2013, cei doi s-au confruntat într-o dispută internă pentru scaunul de viceprimar vacantat atunci de Sorin Grindeanu. Cu sprijinul fraților Cristescu și al lui Ilie Sârbu, Stoia a câștigat competiția internă, ajungând unul dintre cei mai bizari viceprimari din istoria Timișoarei.

Nu i-a fost însă de ajuns și, într-un interviu acordat presei locale, a afirmat că Bîrsășteanu și-a dorit scaunul de viceprimar în speranța că-și va rezolva din această poziție achitarea unui credit bancar de trei milioane de euro. La acea vreme, Bîrsășteanu n-a replicat foarte tare, ci doar i-a recomandat lui Stoia să-și facă un RMN la cap. Cum primarul Nicolae Robu i-a luat cam toate atribuțiile lui Stoia, acesta din urmă nu mai prezintă acum vreun interes nici măcar pentru „stăpânii” lui, frații Cristescu, iar Ilie Sârbu are alte multe probleme pe cap, ca de exemplu niște păduri retrocedate ilegal. Ca atare, Stoia nu prea mai are cine să-i țină spatele. De altfel, el a intrat de câteva luni bune într-un con total de umbră, nemaifăcând nicio „dezvăluire”. Potrivit unor surse din PSD, retragerea lui Stoia se va produce cât de curând, până în luna martie. Mai trebuie remarcat că social-democrații nu vor încerca să-și impună niciun om în locul lui, lăsând funcția noii alianțe PNL-PDL. Tot în PSD se vorbește deja că fotoliul de viceprimar nu va fi ocupat, așa cum s-a vorbit înclusiv în PDL, de Simion Moșiu, un alt apropiat al Cristeștilor, ci de Constantin „Titi” Sandu.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

O oră ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

O oră ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

2 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

3 ore ago