Procurorii DNA și ofiteri de la Direcția Generală Anticorupție au descins, luni dimineață, la IPJ Timiș, pe Take Ionescu. Perchezițiile au loc la Serviciul Poliției Rutiere, dar și în birourile șefilor instituției. De asemenea, sunt percheziții și la poliția și primăria din Recaș.
Potrivit unor surse citate de opiniatimisoarei.ro, sunt vizați inspectorul șef al IPJ Timiș, cms. sef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, cms. șef Florin Bolbos, dar și seful de la Rutieră, cms. șef Marcel Crăciunescu, precum și alți ofițeri de la același serviciu. Perchezițiile au loc în legătură cu mai multe fapte de corupție care ar fi fost comise de ofițeri superiori din IPJ Timiș. Printre acestea, mită, trafic de influență și abuz în serviciu.
Comisarul șef Sorin Muntean conduce IPJ Timiș din anul 2012, inițial în regim de interimar, iar apoi din postura de șef „plin”, după ce a câștigat concursul pe post. Cms. șef Florin Bolbos, adjunctul lui Muntean, este în această funcție încă din 2010, anterior fiind șeful Poliției Rutiere. Cms. șef Marcel Crăciunescu conduce Poliția Rutieră Timiș din 2012. Luni dimineață, au avut loc percheziții și la locuința acestuia. Anchetatorii au descins, de asemenea, și la poliția și primăria din orașul Recaș. De asemenea, anchetatorii au descins la locuința părinților comisarului șef Crăciunescu, în Timișoara. Conform unor informații apărute în presa centrală, ar fi implicați în acest caz și omul de afaceri PSD Gelu Milutinovici, dar și prefectul de Timiș, Eugen Dogariu. Acesta susține însă că nu știe nimic despre caz, aflând despre percheziții din mass-media. Ar fi fost implicat, de asemenea, primarul din Recaș, Teodor Pavel, trecut de la PNL la PSD odată cu „ordonanța traseiștilor”. Sunt percheziții și în județul Arad, la Secția de Poliție Autostrăzi – Biroul de Poliție A1.
UPDATE: Direcția Națională Anticorupție a emis, luni dimineață, un comunicat legat de aceste percheziții „În cursul zilei de 19 ianuarie 2015 (…) sunt efectuate percheziții domiciliare în opt locații situate în județele Timiș și Arad, din care cinci sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează în comunicat.
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…