Categories: Invatamant

Protest la ISJ Timis! Profesorii de la Colegiul „Coanda” nu vor sa fuzioneze cu „Leonida”

Câteva zeci de profesori și angajați ai Colegiului Tehnic „Henri Coandă” au protestat, vineri, la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, împotriva anunțatei fuziuni cu Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”. Profesorii sunt nemulțumiți că nu au fost anunțați din timp și susțin că nu există spațiu necesar pentru a găzdui cele câteva sute de elevi de la „Leonida”. UPDATE: Comasarea ar urma să fie discutată marți, la primărie.

Reprezentanții Colegiului Tehnic „Henri Coandă” au fost înștiințați, în urmă cu doar câteva zile, că s-a decis comasarea școlii lor cu Liceul „Dimitrie Leonida”. Acest lucru i-a nemulțumit pe profesorii de la „Coandă”. „Am aflat foarte târziu, când lucrurile erau deja puse pe tapet, că a fost făcută comasarea dintre Colegiul «Leonida» şi Colegiul Tehnic «Henri Coandă». Exclus să nu fim de acord cu oamenii de acolo, noi pledăm pentru faptul că şcoala noastră nu este în situaţia de a trebui să participe la o astfel de alianţă. Noi chiar nu avem deocamdată probleme. Am dori foarte mult să nu intrăm în acest malaxor, avem o imagine de păstrat. Toată lumea a pus osul puternic la imaginea şcolii. Nu avem spaţiu excedentar pentru găzduirea acestor elevi, noi nu avem laboratoare pe câte specializări avem, avem clase care funcţionează în cămin”, spune Daniela Pârva, profesor de specialitate discipline tehnologice, care predă la „Coandă” din 1984.

Dacă fuziunea va fi dusă la bun sfârșit, la „Coandă” vor fi peste 600 de elevi noi. Asta, în condițiile în care în școală învață deja 682 de elevi, iar clasele sunt pline. Inițial, Colegiul „Leonida” ar fi trebuit să fuzioneze cu Liceul Tehnologic Transporturi Auto, dar reprezentanții Colegiului „Dimitrie Leonida” au refuzat acest lucru. Profesorii și angajații de la „Coandă” au redactat un memoriu pe care l-au trimis la Ministerul Educației, la ISJ, dar și la Primăria Timișoara. Ajunși la sediul ISJ Timiș, profesorii au scandat: „Coandă-i școala noastră, nu tarlaua voastră!”, „Am muncit eficient, vrem să ne tratați corect!”, „Școala-i temelia ta, ISJ n-o dărâma”. După ce au fost ignorați, pe hol a ieșit inspectorul general adjunct Francisc Halasz, care le-a spus dascălilor că va discuta cu cinci reprezentați după ce se termină Consiliul Administrativ de la ISJ. Oricum, inspectorul general Aura Danielescu a comunicat deja Ministerului Educației că fuziunea este făcută și că problema liceului „Leonida” este rezolvată.

UPDATE: Discuțiile dintre reprezentanții ISJ Timiș și cei ai Colegiului Tehnic „Henri Coandă” au durat câteva zeci de minute. „S-a ajuns la concluzia că trebuie reevaluată situația. Școala noastră nu are capacitatea de a primi încă zece clase de la Colegiul «Dimitrie Leonida». Noi facem cursuri doar de dimineață, ne-am străduit să ne utilizăm spațiile și nu suntem de acord cu această soluție. Rămâne ca primăria și inspectoratul școlar să reanalizeze situația”, a declarat directorul Colegiului „Coandă”, Constantin Rotariu. Comasarea ar urma să fie discutată marți, la Primăria Timișoara. Inspectorul școlar general Aura Danielescu susține, pe de altă parte, că fuziunea se va face. „Nu acesta a fost subiectul (n.r. – dacă cele două licee vor fuziona). (…) Dialogul a fost constructiv și cred că am reușit să explicăm foarte clar care a fost punctul de vedere al instituției noastre vizavi de această comasare”, a declarat Danielescu. Acesta admite că au existat diferite probleme de comunicare între cele două instituții. Mai precis, profesorii nu au fost anunțați despre fuziune, dar au fost discuții la nivelul conducerii liceului. Aceasta a mai spus că, într-adevăr, Colegiul „Leonida” ar fi trebuit să fuzioneze cu Liceul Auto, dar s-a renunțat la această variantă pentru că distanța dintre cele două instituții este prea mare.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

49 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago