Președinții de filiale din Timiș și-au făcut deja planuri pentru anul proaspăt început. Noul PNL are ca principală preocupare fuziunea dintre vechiul PNL și PDL, în timp ce PSD trebuie să treacă întâi de cele două conferințe pentru alegerea președinților de la județ și municipiu. Conservatorii Mariei Grapini nu renunță la ideea de a merge singuri la „localele” din 2016, inclusiv la Primăria Timișoara.
PSD Timiș se pregătește, chiar de la începutul anului, de alegeri, pentru că atât filiala județeană, cât și cea municipală au, în acest moment, președinți interimari. „În primul rând ne dorim stabilizarea organizației și asta o să o facem cât de repede putem, prin conferință municipală și conferință județeană. În al doilea rând ne propunem întărirea structurilor partidului în județul Timiș”, susține deputatul Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș. După alegerea noilor lideri, social-democrații se vor concentra exclusiv pe scrutinurile de anul viitor. „Anul 2015 este extrem de important, fiind anul pregătitor pentru anul electoral 2016. Vrem ca anul 2016 să ne prindă pregătiți pentru câștigarea alegerilor”, mai spune Grindeanu.
Co-președintele noului PNL, Dan Popa (fost PDL), susține că pe primul loc pe lista de priorități, în 2015, este realizarea completă a fuziunii dintre PDL și PNL. Acesta speră ca filiala din Timiș a partidului să fie prima care reușește să încheie această operațiune. „Putem vorbi despre noul PNL, pentru că noi, vechiul PDL, nu ne mai gândim la el decât așa, nostalgic. Ne organizăm, punem la punct evidențele, ne pregătim să facem întâlniri comune și să schițăm un calendar al fuziunii. Ne propunem ca în acest an să fim printre primii care facem fuziunea. Vineri vom avea o întâlnire cu toți primarii din cele două partide, împreună cu Nicolae Robu, și o să încercăm să schițăm un proiect de fuziune. Există niște reguli generale, cu niște particularități în funcție de localitate. Prioritatea mea este ca, împreună cu ceilalți colegi, să facem un PNL mare. Undeva după septembrie am vrea să fim un PNL unit”, a declarat Dan Popa. Alegerile din 2016 nu sunt încă pe lista de priorități. Popa este sigur că PNL are îndeajuns de mulți posibili candidați, lucru care să le permite să amâne discuțiile despre alegeri până după finalizarea fuziunii.
În cazul PC, europarlamentarul Maria Grapini vrea să întărească organizația de Timiș. Asta, mai ales pentru că, în 2016, conservatorii vor să meargă singuri la alegeri, inclusiv la Primăria Timișoara. „Am făcut deja prima ședință în data de 2 ianuarie. Obiectivele noastre sunt foarte clare: să ne consolidăm filialele, să deschidem noi filiale și să ne pregătim pentru alegerile din 2016 singuri”, a spus europarlamentarul. Tot pe plan local, conservatorii vor să pună accent pe tineri. „Vrem să dezvoltăm departamentul pentru tineret. Avem câteva proiecte pe care le lansăm pentru tineri, prin care vrem să-i determinăm să scrie proiecte pentru a încerca să-și facă un job privat”, a concluzionat Grapini.
Cinci jucători români de tenis, patru la feminin şi unul la masculin, vor evolua în…
După un început friguros şi capricios de an, dar fără multe precipitații, vremea se va…
Firmele care vor solicita înmatricularea sau înregistrarea în Registrul Comerțului începând cu 1 ianuarie 2025, încadrarea…
Aquatim a recepționat de curând stația de tratare Hitiaș, care face parte din contractual de…
CSO Voluntari a început perfect anul în Liga Națională de Baschet Masculin și și-a trecut…
Când i s-a cerut rețeta succesului despre cum trebuie făcut curat în Timișoara pe malurile…