Categories: Primăria Timişoara

Robu nu renunta la vaporetto! Daca trebuie, va fi alocata o suma mai mare de un milion de euro

Eșecul licitației pentru vaporetto l-a supărat pe primarul Nicolae Robu, dar nu-l oprește să încerce din nou. Licitația va fi reluată cu alte condiții, mai ușor de îndeplinit pentru firmele constructoare, și, dacă va fi nevoie, cu o sumă mai mare de un milion de euro, cât a fost alocat inițial. Robu admite, cu jumătate de gură, că s-a greșit la prima încercare.

Nicolae Robu e dezamăgit de lipsa de interes a firmelor care ar fi putut să vândă vaporașe către Primăria Timișoara. El admite totuși că de vină pentru eșecul licitației ar putea fi și condițiile din caietul de sarcini. „Perioada de livrare este posibil să fie fost o problemă, pentru că, în general, producătorii nu ţin pe stoc astfel de obiecte. La o licitaţie se vine cu clarificări în etapele primare, cu obiecţii. Nimeni nu a venit să spună «Domnilor, aveţi un preţ prea mic, la aşa ceva nu găsiţi pe planetă vaporetto cu caracteristicile tehnice pe care le doriţi». Nimeni s-a venit să spună «Nu ţinem pe stoc şi nici alţii pe planetă nu ţin pe stoc astfel de lucruri, astfel încât să vi le poată livra într-un termen atât de scurt». Dacă am fi fost sesizaţi, la ce ne permite legea, puteam să schimbăm anumite condiţii în timp util. Dacă nu puteam să facem schimbări, retrăgeam de pe SEAP documentaţia, o modificam, o repostam şi nu pierdeam atâta vreme”, a declarat primarul Timișoarei.

Conform reprezentantului unei firme din Galați care produce astfel de vaporașe, condițiile impuse de Primăria Timișoara erau imposibile de îndeplinit. Mai mult, cele șapte vaporetto nu ar fi putut fi livrate decât în doi ani și, oricum, nimeni nu se apucă de construcție dacă nu primește bani în avans. „Avans nu putem plăti, nu ne permite legea, dar licitaţia trebuie să fie mai bine popularizată şi internaţional, pentru că există în lume şi producători de vapoare şi vaporetto puternici. O reluăm şi sperăm să avem succes. Nici nu ne trebuie să fie toate şapte livrate în patru luni… A fost o pretenţie exagerată, asta e”, a mai spus Robu. Edilul este dispus să mărească și bugetul, dacă va fi nevoie. La licitația ratată, suma alocată era de un milion de euro.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

32 de minute ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

56 de minute ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

2 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

2 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

2 ore ago