Categories: Primăria Timişoara

Targul de Craciun se inchide, cupola luminoasa ramane / FOTO

Gata cu cârnații, grătarele și murăturile în Piața Victoriei! Căsuțele din parcarea de la Modex unde, în ultima lună, s-a vândut mâncare gătită au fost demontate deja. Vor urma, în două zile, și cele aproximativ 90 de căsuțe cu bijuterii, decorațiuni și căciulițe. Va rămâne însă, pentru încă o săptămână, cupola luminoasă din fața Operei.

La Târgul de Crăciun din Piața Victoriei au fost, la ediția din această iarnă, în jur de 90 de căsuțe. Majoritatea comercianților au oferit globuri și decorațiuni pentru Crăciun, căciuli și mănuși și a fost limitat numărul celor care vindeau colaci secuiești. Mâncarea gătită s-a putut cumpărat exclusiv în parcarea de la Modex, unde, în primele zile, s-au găsit inclusiv „tradiționalele” hamsii prăjite, alături de cârnați, mititei și grătare. Surpriza din acest an a fost cupola luminoasă montată pe platoul din fața Operei Române, după modelul „brevetat” deja de câțiva ani la Sibiu. Instalația de la Timișoara are 60.000 de leduri și dimensiunile de 30 pe 25 metri, fiind furnizată de Elba. Târgul de Crăciun s-a deschis pe 1 decembrie și urmează să-și închidă „porțile” pe 7 ianuarie. Totuși, în centrul orașului vor rămâne, pentru încă o săptămână, ornamentele luminoase, inclusiv deja faimoasa cupolă. „Începând din 15 ianuarie, după sărbătorile pe rit vechi, vor fi adunate ornamentele și cupola de lumini. Vom începe cu strada Mărășesți și cu zona centrală, apoi vom ajunge și pe restul străzilor”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al primăriei. Primele care au dispărut din „decor” au fost căsuțele din parcarea de la Modex, unde s-a vândut mâncare gătită. Acestea fuseseră demontate aproape în totalitate luni la prânz.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

10 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

11 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

11 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

13 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

13 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

14 ore ago