Categories: Invatamant

UVT ramane in topurile internationale: clasamentele din 2014 o confirma

Universitatea de Vest din Timișoara a demonstrat, din nou, că este una dintre cele mai bune instituții de învățământ universitar din țară, dar nu se face de râs nici în străinătate. Ultimele clasamente internaționale arată că UVT este la fel de performantă ca și până acum.

În ultimul an, UVT a obținut poziționări importante în topurile QS World University Rankings, University Ranking by Academic Performance (URAP), Ranking Web of Universities, 4 Intenational Colleges & Universities 2015 (4 ICU) și U-Multirank. „Cercul restrâns în care Universitatea de Vest din Timișoara se regăsește subliniază statutul acesteia de principal pol de educație, cultură și cunoaștere. Putem spune, de asemenea, că ne aflăm în parteneriat la cel mai înalt nivel în România, iar concurența se duce pe plan internațional. Rezultatele care stau la baza realizării clasificărilor sunt în folosul întregii comunități academice, a studenților, cadrelor didactice și a mediului socio-economic”, spune prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT. Universitatea timișoreană figurează în clasamentele internaționale alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Academia de Studii Economice din București.

Pentru realizarea topurilor, în principal, se ține cont de factori precum cercetarea științifică, rezultatele acesteia, calitatea educației, prezența în viața comunității a instituției, dar și imaginea angajatorilor asupra absolvenților. QS World University Rankings este realizat și pe baza raporturilor între numărul de studenți și corpul didactic, a numărului cadrelor didactice internaționale și studenților internaționali. Un alt clasament în care s-a găsit și UVT este URAP, care ține cont mai ales de performanțele academice, dar și de calitatea și cantitatea publicațiilor științifice. Ranking WEB of Universities și 4 ICU studiază atent conținutul web al publicațiilor universităților, precum și vizibilitatea și impactul acestor publicații web, în funcție de numărul de citări primite. Uniunea Europeană a remarcat și ea potențialul Universității de Vest. Astfel, UVT s-a clasat și în topul U-Multirank, exercițiul pilot al UE pentru evaluarea învățământului superior.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

2 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

3 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

3 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

3 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

5 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

5 ore ago