Categories: Primăria Timişoara

In sfarsit, Parcul Padurice intra in lucru: la anul, va avea lac cu nuferi si skateparc

Parcul Pădurice va intra, probabil încă de săptămâna viitoare, în reabilitare. În următoarele 12 luni, el se va transforma într-o oază de verdeață cu două lacuri, traseu pentru biciclete și echipamente de fitness. Lucrarea este promisă de anul trecut de primarul Nicolae Robu, iar acum PMT a semnat contractul de execuție.

Modernizarea Parcului Lidia (Pădurice) a fost prinsă în bugetul local cu suma de cinci milioane de lei. În această săptămână, primăria a semnat contracru de execuție cu firma care a câștigat licitația electronică de pe SEAP. Lovrintim SRL și-a adjudecat lucrarea la 4,6 milioane de lei, fără TVA. „Durata lucrărilor este de 12 luni. Dacă vremea este bună, săptămâna viitoare se va preda amplasamentul. Parcul Pădurice este unul dintre cele mai mari parcuri pe care le avem, în apropierea a două cartiere foarte populate. Îmi doresc ca amenajarea să se termine cât mai repede. Prețul a scăzut, pentru că așa se întâmplă când ai licitații cinstite, cum face Primăria Timișoara. Facem licitații electronice, tocmai pentru ca nimeni să nu le poată influența”, a declarat, vineri, Nicolae Robu.

Proiectul de modernizare a Parcului Pădurice a fost aprobat de CL în 2012, la finalul mandatului primarului Gheorghe Ciuhandu. Conform acestuia, locul de joacă ar fi urmat să aibă peste 7.000 de metri pătrați, incluzând și un teren de fotbal. Acesta a fost însă considerat prea mic de primarul Nicolae Robu, care a solicitat „ajustarea” proiectului. Parcul Lidia este situat la intersecţia străzilor Mareşal Constantin Prezan, Versului, Uranus, Aleea Sănătăţii şi Aleea Cristalului, având o suprafaţă de aproximativ 90.300 mp, din care 84.500 mp sunt ocupați de gazon şi arbori, iar 4.550 mp, de alei. Forma sa actuală datează din 1999, când au fost trasate aleile și s-a gazonat întreaga suprafață. Proiectul de modernizare prevede realizarea unui curs de apă și a două lacuri, unul cu jocuri de apă, altul cu nuferi. Vor fi refăcute aleile, va fi plantat gazon și va fi înființată o zonă de joacă. Aceasta va cuprinde și un skatepark, teren pentru jocuri cu mingea și echipamente de fitness, urmând să existe și un traseu pentru biciclete.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

5 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

6 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

7 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

11 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

12 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

13 ore ago