Categories: Invatamant

Se cauta „clienti” pentru liceul militar! Recrutarile stau sa inceapa

Biroul informare-recrutare de la Centrul Militar Zonal Timiş a început recrutarea candidaţilor pentru Colegiul Militar Liceal, profil matematică-informatică. Toți cei interesați, elevi de clasa a VIII-a și absolvenți de gimnaziu cu vârsta de până la 16 ani, sunt așteptați să facă primii pași pentru înscriere.

În vestul țării, cel mai solicitat este Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, unde, la ultimele examene de bacalaureat, rata de promovare a fost de de 100%. Există însă și Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza sau Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Cîmpulung Moldovenesc. Pe lângă activităţile şcolare şi cele practice obligatorii, elevii colegiului au parte și de mai multe activităţi extracuriculare, în care pot să-şi descopere talentele, să organizeze spectacole sau expoziţii, să facă excursii, expediţii şi drumeţii. Pe toată durata pregătirii, tinerii beneficiază gratuit de cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi.

Prima condiție pentru a fi admis este vârsta: candidații trebuie să fie elevi în clasa a VIII-a şi absolvenţi ai ciclului gimnazial cu vârsta de până la 16 ani, băieţi şi fete. Candidaţii trebuie să îndeplinească, de asemenea, o serie de criterii de recrutare,. Pentru mai multe informații, cei interesaţi sunt aşteptaţi la sediul Biroului informare-recrutare Timiş, din Piața Libertății nr. 7, unde consilierii în domeniul profesiei militare îi vor sprijini, orienta şi îndruma pentru ca alegerea lor să fie în cunoştinţă de cauză. Alte detalii pot fi obținute la numărul de telefon 0256-293.757. La înscriere, candidatul are nevoie de actul de identitate, formularele tipizate necesare fiind oferite de personalul Biroului informare-recrutare.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago