Consilierii locali au aprobat, vineri, 100.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate care să stabilească unde s-ar putea face, în Timișoara, un aqua park. Asta, deși Nicolae Robu vrea parteneriat cu Primăria Dudeștii Noi, care are un proiect gata de pus în practică. Banii vor fi luați de la întreținerea străzilor.
În plenul de vineri, unul dintre subiectele cele mai dezbătute a fost necesitatea construirii unui parc acvatic la Timișoara. „Noi ne deplasăm în general spre Ungaria pentru agrement. Se începe un obiectiv la Arad, la Deva s-a facut deja… este oportună votarea elaborării unui SF care să indice locația, sumele necesare. În septembrie se deschide o axă de finanțare pe acest segment și, dacă nu facem documentația tehnică până atunci, vom pierde această finanțare. La Gyula, de exemplu, parcul are 8,5 hectare și a costat zece milioane de euro, din care 65% contribuție de la bugetul local și 35% fonduri europene”, a spus consilierul PSD Dan Idolu.
Propunerea nu i-a plăcut primarului Nicolae Robu. „Timișoara are nevoie de un astfel de parc, dar trebuie să fim foarte atenți la detalii. Simpla bifare «am făcut un aquapark» nu rezolvă problema, noi nu putem să judecăm la scara orașului Gyula. În Timișoara, ca să aibă succes un asemenea aquapark, trebuie să avem la dispoziție, după cum spun specialiștii, minimum 20 de hectare. Ca sa fie atractiv, parcul trebuie să fie cel mai spectaculos, cel mai atractiv din această parte de Europa. Nu avem pe raza Timișoarei o asemenea suprafață și, dacă am avea, nu s-ar justifica să fie folosită pentru acest obiectiv, pentru că valoarea ar fi uriașă. Noi vrem un parteneriat cu comuna Dudeștii Noi, care dispune de câteva zeci de hectare de teren. Subscriu la ideea de a-l face, a fost și promisiune electorală, însă cred că trebuie o locație în vecinătate, cum este Dudeștii Noi”, a explicat Robu.
Proiectul de la Dudeștii Noi a fost acceptat la finanțare și ar fi trebuit contractată firma care să execute lucrările, dar primăria din localitate a decis să nu demareze această procedură, pentru că nu ar fi reușit să se încadreze în termenul impus de UE. „Ideea era să mergem în parteneriat”, spune Robu, dar asta nu l-a convins pe Idolu. „Ei au terenul, dar au marele dezavantaj că nu au bani. Gândiți-vă că sunt peste zece milioane de euro. Nu putem merge în parteneriat fără un studiu”, a continuat social-democratul. Acesta voia 200.000 de euro pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru un parc acvatic și s-a arătat dispus să accepte doar 50.000 de euro, numai pentru studiul de fezabilitate. Nicolae Robu a spus însă că suma i se pare exorbitantă, reiterând ideea parteneriatului cu primăria din Dudeștii Noi. În cele din urmă, consilierii au votat 100.000 de lei pentru studiul de fezabilitate. Acesta urmează să stabilească unde și cam cât ar costa un parc acvatic la Timișoara! Banii au fost luați de la întreținerea străzilor.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…