Categories: Politicieni

Basescu, nou atac la Ilie Sarbu: cere investigatii la retrocedarile din Timis

Într-o postare de pe Facebook, fostul președinte Traian Băsescu spune că e de acord cu cercetările la moșia sa de la Nana, dar acestea ar trebui continuate și în județul Timiș. Anul trecut, pe când era președinte, Băsescu a mai făcut o referire la retrocedărilor din Timiș, patronate de senatorul Ilie Sârbu.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe terenuri din celebra localitate Nana, printre care și moșia lui Traian Băsescu. Fostul președinte se consideră victimă a adversarilor săi politici, cerând autorităților să extindă investigațiile. „Îmi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecințele unor acțiuni politice îndreptate împotriva mea. Nu exclud posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalități. Asta va constata justiția, iar cei care au încălcat legea vor răspunde. Sper ca astfel de investigații să se facă în toată țara, începând spre exemplu cu județele Vrancea și Timiș”, a postat Băsescu pe Facebook.

Trimiterile sale sunt evidente: se referă la baronul de Vrancea, Marian Oprișan, și senatorul Ilie Sârbu, ultimul responsabil pentru mai multe retrocedări, cel puțin suspecte, în județul Timiș. Nu este pentru prima dată când Băsescu face referiri la retrocedările din județul Timiș. Anul trecut, pe când încă era președinte, afirma că ar trebui făcute unele cercetări vizavi de unele fapte ale lui Ilie Sârbu. „Ar fi interesant de aflat ce s-a întâmplat în Timiș cu retrocedările de terenuri. Să vedem cât a fost implicat tata-socru în retrocedări, în vânzări de terenuri. Eu cred că ar fi interesant pentru că tata-socru nu e persoană privată, ci parlamentar”, a afirmat Băsescu, în aprilie 2014. De-a lungul timpului s-a scris și în presă, s-au făcut și unele anchete vizavi de privatizări de IAS-uri din județul Timiș, în care implicarea lui Ilie Sârbu, pe atunci ministru al Agriculturii, a fost evidențiată. Printre privatizările cu cântec s-au numărat IAS Timișoara, Grabtim (Grabaț), Agroindustrial Voitim, Tomtim, Betim ș.a.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

16 minute ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

4 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

5 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

6 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

6 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

7 ore ago