„Distrusa” de cununiile civile, sala de consiliu a primariei se schimba total! Primele imagini / FOTO

Cu 530.000 de lei și după cinci luni de muncă, sala de consiliu a Primăriei Timișoara se va schimba radical. Vor dispărea gradenele, dar și structurile metalice suspendate și ar putea apărea… perdelele și candelabrele. Reabilitarea sălii este considerată imperativ necesară din cauza distrugerilor din perioada în care aici se oficiau cununii civile.

Sala de consiliu a Primăriei Timișoara va fi transformată total până la finele acestui an. „Nu vor mai fi mese fixe. Oricând ele vor putea fi mutate și vor putea fi organizate recepții și alte evenimente. Va fi pusă în valoare și ca frumusețe, este o sală cu potențial, dar, din păcate, a fost încărcată cu acele structuri metalice. Vor dispărea toate”, spunea primarul Nicolae Robu. Lucrarea este prevăzută în bugetul pe 2015 și, conform proiectului votat de consilierii locali, este absolut necesară dintr-un motiv destul de straniu. „Actuala conducere a Primăriei Timişoara doreşte reabilitarea Sălii de consiliu datorită faptului că aceasta a fost multă vreme folosită pentru oficierea căsătoriilor civile, ceea ce a dus la un trafic intens în această zonă a clădirii, cu consecințe de uzură sporită a mobilierului și a pardoselii (…) Ținând cont de faptul că zona centrală a oraşului trece printr-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, iar municipiul Timişoara îşi concentrează forţele pentru obţinerea statutului de capital culturală a Europei, se impune ca o necesitate reamenajarea şi optimizarea acestui spaţiu”, scrie, în referatul care însoțește proiectul. În sala de consiliu nu se mai oficiază cununii civile din 2006.

Conform primelor simulări realizate pentru primărie, sala de consiliu în varianta reabilitată este mult mai luminoasă, are podele cu model și este zugrăvită în crem. Tot crem ar fi și perdelele, montate pe garnișe albastre. Sala ar urma să aibă și niște candelabre și aplice. Scaunele pentru public sunt, pe aceste simulări, albe ca spuma laptelui, idee la care s-ar putea renunța fără prea multe regrete. Nu de alta, dar acestea vor deveni, în cel mai bun caz, gri șoarece, și asta fără prea multă „strădanie”. Modernizarea sălii de consiliu va costa în jur de 120.000 de euro și ar trebui să dureze cinci luni, dar nu se știe când ar putea începe efectiv lucrările.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

17 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

26 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago