Categories: Ziaristu' de terasă

Despre etnobotanice, tate si Biblii

Doi angajați ai Primăriei Timișoara au avut nevoie de intervenția Ambulanței în timp ce se aflau la serviciu. Concluzia medicilor a fost dură: cei doi erau drogați. Cu etnobotanice sau alte substanțe. Din întreaga tevatură s-ar putea desprinde două cauze pentru care cei doi au tras pe venă, nas sau cine mai știe cum. Una: angajații primăriei vin la lucru ca la club. Mai freacă menta, mai bagă o muzică, mai trag pe nas, poate nu se dau în lături nici de la un pahar, două, trei… Acum chiar nu-i mare surpriză, că e vorba de munca la stat, unde unii se fac că plătesc, iar alții că muncesc. A doua variantă, opusă fundamental celei dintâi, este că în primărie se muncește la greu. Chiar foarte mult, extenuant de-a dreptul! Ei bine, ca la unele sporturi grele – ca de exemplu ciclismul – unii nu fac față incredibilului travaliu decât cu ajutorul unor substanțe dopante. Fiecare cu ce găsește pe acasă, pe stradă sau cine știe unde. Dacă e așa, primarul Nicolae Robu ar trebui să aibă mai mare grijă și să nu-i mai suprasoliciteze în halul ăsta pe „meritocrații” din subordine. Oricum, ce vorbe vizionare avea Robu nu cu mult timp în urmă: „Ca primar al Timișoarei, vreau să lansez un apel către toți tinerii, să se ferească de etnobotanice și de alte rele de genul acesta. Din păcate sunt cazuri foarte grave în societate ca urmare a cosumului de asemenea substanțe. Se ajunge la tulburări de comportament, la lucruri foarte grave.” La acea vreme, multă lume bănuia că Robu face aluzii la un consilier PSD. Când colo, poate se referea chiar la propria ogradă.

Apropo de primar, acesta a ajuns în gura celei care reprezintă chintesența țățismului din politica românească. Exact, e vorba de senatorul PSD Gabriela Firea Pandele, cea care, cu mahalagismele proferate la adresa actualului președinte, a avut un rol important (desigur, involuntar) în alegerea lui Klaus Iohannis, (Orice ai spune de exemplu despre Elena Udrea, nu poți să zici că ar fi țață.) Acum, dacă disputa verbală continuă, Robu trebuie să aibă grijă la câteva chestiuni, că nu e ușor să te pui cu o țață care imediat își ridică poalele în cap. În primul rând, să nu vorbească de soțul celei pierdute cu Firea. Nu de alta, dar ar putea ajunge în fața procurorilor, precum Traian Băsescu. Și să nu vorbească nici de primari samsari de terenuri din sudul țării, că poate tot acolo ajunge. Nu în ultimul rând – fiindcă tot își mai dă cu părerea despre educație și examene – să evite cu orice preț să vorbească despre beizadele de politicieni cu nota 1 la Bac. Că tot în fața procurilor ar putea ajunge…

Ultimului mohican al PP-DD, senatorul de Timiș Ioan Iovescu, nu-i lipsesc ideile. Mai mult sau mai puțin trăsnite. Ultima dintre ele se referă la împărțirea de Biblii în Parlament. Un alt loc unde n-aș băga mâna în foc că nu se consumă etnobotanice. Altfel, e greu de explicat modul în care se comportă această instituție, care ar trebui să fie un simbol al democrației. Ei bine, ca să scoată posibilele etnobotanice din aleși, Iovescu intenționează să împartă peste 1.000 de Cărți Sfinte parlamentarilor. Până acum, cel mai mare succes cică l-a avut la femeile de serviciu. Se pare că „diavolii” din parlamentari opun însă o mare rezistență la „exorcismul” senatorului lugojean.

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

42 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago