Categories: Alegeri

Explicatie despre dezertarea lui Cociobea: La PSD nu merge cu santajul!

Noul statut de independent al consilierului județean Sorin Cociobea a stârnit reacții diverse în PSD Timiș. Cociobea a anunțat că nu mai face parte din grupul PSD din Consiliul Județean Timiș și crede că demisia  din partid este… o nebuloasă! Fostul democrat-liberal nu pare foarte convins că este membru PSD cu acte în regulă!

Președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, e stupefiat. „Cred că ar trebui să părăsească postul de consilier județean. În momentul în care faci o asemenea mutare, prevederile legale spun că trebuie să părăsești inclusiv postul de consilier județean. Lucrul acesta va trebui să se întâmple dacă a făcut așa ceva. Eu îl cred de bună credință, nu știu dacă s-au depus cereri. Cum adică să fie membru PSD și să fie independent? Asta cum e? Ce invenție este asta? Nu am mai auzit așa ceva, poate se întâmplă numai la Consiliul Județean Timiș. Când ți-ai dat demisia din postura de consilier județean PSD, mai ești membru PSD? În momentul în care îți dai demisia din grupul PSD înseamnă că nu mai ești membru. Eu nu înțeleg înfloririle astea pe lângă lege”, ne-a declarat ministrul Grindeanu.

Președintele PSD Timiș, Titu Bojin, pare mai împăciuitor și oricum nu e prea convins de gestul lui Cociobea. „În primul rând, eu zic că nu a plecat, rămâne atașat grupului consilierilor PSD ca independent, nu plecă la niciun alt partid, nici nu iese din cercul celor care vor vota cu PSD. (…) Nu regret (n.r. că l-a primit în PSD). Sorin Cociobea rămâne un prieten al nostru, al meu. Nu cred neapărat că dacă a făcut un pas în lateral înseamnă că regretă cineva (…) Consideră că vrea să aibă puțină independență, se simte mai în largul lui și merg pe promisiunea că este alături de noi. (…) Nu este un șoc și nu vine neapărat pe nemulțumiri. Dacă ne aducem aminte, Cociobea și Cutu au venit fără pretenții. Nu am avut nicio ceartă și am acceptat varianta pe care dânsul a anunțat-o astăzi, mai mult sau mai puțin dorită de noi”, afirmă Bojin.

Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ, Călin Dobra, e mult mai tăios. „Spunea (n.r. – anul trecut) că vine la o guvernare sănătoasă, condusă de Victor Ponta, că s-a săturat de circul colegilor lui, Tiberiu Lelescu şi Marius Martinescu, şi că vine la o echipă tânără, de viitor. Am crezut atunci că a fost decizia lui sănătoasă şi limpede şi sunt ferm convins că a fost (…) Sigur se vor lua măsuri, pentru că eu consider să nu suntem bolnavi de cancer, suntem nişte oameni sănătoşi, care vrem să facem ceva pentru acest judeţ şi suntem de ani de zile în PSD, nu am fugit dintr-o parte în alta pentru o oportunitate”, crede Dobra.

Consilierul local Alfred Simonis, președintele organizației de tineret a PSD Timiș, nu înțelege nici el „nebuloasele” lui Cociobea. „Când un om pleacă dintr-un partid o dată poate fi întâmplare, putem înțelege. Când pleacă de două ori, înseamnă că este o problemă de caracter. A participat la mai multe ședințe ale partid, nu s-a întrebat niciodată dacă este membru? Îl anunț eu că este membru și, prin urmare, poate să suporte consecințele. A crezut că la noi este ca la PDL și, mai nou, la PNL, a crezut că merge cu șantajul. La PSD nu merge cu șantajul și amenințările. Cred că a fost bolnav de cancer din prima zi în care s-a înscris în PDL și n-a reușit să se vindece la noi, e adevărat, dar n-a reușit nici să infesteze pe nimeni”, susține Simonis.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago