Categories: Primăria Timişoara

De la anul, la Timisoara ar putea aparea primele gradini urbane

Timișorenii, chiar și cei care stau la bloc, ar putea avea propriile spații verzi de care să aibă grijă. Este vorba despre grădinile urbane unde vor putea cultiva legume sau plante și pe care le vor putea folosi pentru a-și petrece timpul liber. Un proiect de hotărâre pe această temă a fost depus joi la primărie.

Consilierul local Ștefan Sandu este cel care a venit cu ideea acestui proiect. După cum spune chiar el, ideea nu este nouă, iar astfel de grădini pot fi văzute în toate orașele mari de Europa. „Aceste grădini au suprafețe de teren de maximum 300 de metri pătrați, grupate mai multe, care vor putea fi luate spre închiriere sau în concesiune. Ne adresăm în mare măsură locuitorilor de la bloc și celor de la case care nu beneficiază de teren ce poate fi utilizate pentru cultivare sau pentru petrecerea timpului liber. Pe aceste terenuri, locuitorii municipiului Timișoara vor putea cultiva legume, rondouri de flori, să amenajeze o parte a spațiului pentru petrecerea timpului liber după-amiaza sau în weekenduri”, spune Sandu.

Liberalul susține că vor exista reguli stricte, în așa fel încât timișorenii să știe exact ce au voie să planteze sau cum pot să-și amenajeze spațiul. „Există niște procente la care ne-am gândit: cât anume din această suprafață să fie folosită pentru cultivarea unui gazon, cât trebuie să fie minim cultivată cu legume sau cu plante decorative. Există în regulament prevederi și legate de plantarea arborilor”, explică Ștefan Sandu. Proiectul a fost depus joi la Primăria Timișoara, iar Sandu speră ca, până în primăvara anului 2016, locuitorii orașului de pe Bega să aibă posibilitatea să-și cultive grădinile. Reprezentanții primăriei au identificat primele terenuri pe care le-ar putea utiliza, dar încă sunt în căutare de variante.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

5 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

57 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

20 de ore ago