Categories: Timp liber

La a doua editie, „Ceau, Cinema!” face si concurs, ajunge si la… tara!

Festivalul de Film European „Ceau, Cinema!” se extinde! A doua ediție se va desfășura în Timișoara, dar și la… Gottlob, unde există singurul cinematograf modern din mediul rural din Timiș. Față de anul trecut, „Ceau, Cinema!” va avea și o secțiune competițională.

„Ceau, Cinema!” va avea loc în perioada 22-26 iulie. În primele zile, iubitorii de film sunt așteptați la Timișoara, în Grădina de Vară Capitol, la Casa Artelor, la Ambasada, dar și în alte spații alternative din oraș. Ei vor putea să se delecteze cu filme de succes din Europa, care s-au bucurat de aprecierea publicului și a criticilor. De asemenea, vor putea fi urmărite documentare, filme de autor și animații. Curioșii vor putea să participe și la ateliere educative dedicate artei cinematografice și vor putea să poarte discuții cu cineaști europeni. În ultimele două zile, „Ceau, Cinema!” se va muta în comuna Gottlob, singura localitate din mediul rural care are un cinematograf renovat și digitalizat. Spre deliciul publicului, filmele se vor difuza și în aer liber. De asemenea, s-a anunțat și prima peliculă care va rula la Gottlob, respectiv „Pașaport de Germania”, în regia lui Răzvan Georgescu.

Spre deosebire de ediția anterioară, în acest an, „Ceau, Cinema!” va organiza și o secțiune competițională. Aceasta se concentrează asupra filmelor produse de cineaștii din țările care au avut minorități în regiunea Banatului. Sunt acceptate în competiție producții sau coproducții din România, Germania, Ungaria, Serbia, Croația, Bulgaria, Ucraina, Italia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Polonia, Turcia, Rusia, Armenia, dar și producții care aduc în prim-plan rromi, tătari sau aromâni. Selecționerul competiției este jurnalistul și criticul de film Ionuț Mareș. Înscrierile se pot face până pe 15 mai. Premiul cel mare este de 1.000 de euro, iar premiul publicului este de 500 de euro. Mai multe detalii privind regulamentul competiției, formularul de înscriere și alte informații despre festival pot fi găsite aici.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

12 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

13 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

15 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

16 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

18 ore ago