Într-o lume cu populaţie în creştere şi cu resurse energetice tradiţionale limitate, folosirea deşeurilor pare să fie şansa energiei viitorului. Pe de altă parte, piaţa de consum în continuă creştere produce foarte multe deşeuri poluante, care ar putea fi sursă de energie, iar MEDGreen urmăreşte creşterea eficienței utilizării deşeurilor ce pot produce energie în sectorul logistic.
Atât la nivel european, cât şi la nivel mondial, problematica deşeurilor a ajuns una dintre cele mai importante subiecte din domeniul protecţiei mediului. Industrializarea şi creşterea economică bazate pe consum generează cantităţi uriaşe de deşeuri a căror gestionare se realizează de obicei deficitar şi cu costuri însemnate atât pentru autorităţile publice, cât şi pentru mediul privat. Aceste aspecte, precum şi efectele negative vizibile asupra mediului înconjurător au condus la dezvoltarea unei legislaţii stricte şi complexe în domeniul managementului deşeurilor şi la creşterea sensibilităţii opiniei publice.
Într-un mediu economic competitiv, un mediu natural supus presiunilor poluării şi cu o societate din ce în ce mai sensibilă la aspectele de mediu, companiile sunt nevoite să găsească soluţii de reducere a costurilor şi creştere a eficienţei proceselor, în acelaşi timp cu reducerea impactului asupra mediului. Într-un astfel de context, simpla gestionare a deşeurilor nu mai este suficientă, iar strategiile şi politicile guvernamentale vorbesc astăzi despre colectare selectivă, reciclare, recuperare şi reutilizare, dar şi despre prevenirea apariţiei deşeurilor. Proiectul MEDGreen presupune concentrarea pe două dintre opţiunile considerate a fi cele mai viabile din punct de vedere economic şi ecologic: recuperarea şi reutilizarea deşeurilor şi prevenirea apariţiei acestora. MEDGreen se desfăşoară în regiunea de Vest a României şi îşi propune să sprijine eco-inovarea la nivelul companiilor din domeniul logistic sau cu componentă logistică importantă în direcţia trecerii de la un sistem clasic de gestionare a deşeurilor la un sistem de recuperare – reutilizare şi prevenire a apariţiei deşeurilor.
Așa cum debanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…