Categories: Primăria Timişoara

Pe Musicescu, strada unde se produce noroi mai mult decat in sate, s-a reluat lucrul!

Poate-poate anul acesta! Primarul Nicolae Robu spune că strada Musicescu va fi gata la finele lui 2015, deși ar fi trebuit terminată încă de anul trecut. Au fost însă probleme cu rețeaua de gaz și apoi… a venit iarna. Acum a început șantierul pe partea cuprinsă între Calea Martirilor și strada Hebe.

Cea mai lungă stradă din Timișoara a intrat oficial în reparații pe 3 martie 2013. Lucrarea, cu o durată teoretic estimată de 20 de luni, presupune asfaltarea carosabilului, amenajarea de trotuare, borduri, rigole și piste de biciclete, totul, contra sumei de 6,1 milioane de lei. fără TVA. Șantierul a avut o mulțime de probleme de la bun început și s-a lucrat în hopuri. „Termenul inițial a fost de 20 de luni de la primul ordin de începere a lucrarilor, respectiv 3 aprilie 2013. Nu s-a lucrat însă în intervalul 21 noiembrie 2013 – 3 martie 2104, din cauza iernii. Lucrările au fost sistate, de asemenea, în perioada 25 iulie – 3 noiembrie, pentru înlocuirea rețelelor de gaz și relocarea rețelelor electrice pe tronsonul cuprins între Calea Martirilor și str. Mihail Sadoveanu. Lucrările au fost reluate în 17 noiembrie 2014. Noul termen este de aproximativ 7,5 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, datat 17 noiembrie”, spunea Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT. Asta înseamnă undeva luna iulie 2015.

Lucrările au fost reluate doar ca să… fie întrerupte de venirea iernii. Acum, primarul Nicolae Robu anunță, încântat, că va începe lucrul și pe porțiunea cuprinsă între Calea Martirilor și strada Hebe. Edilul s-a declarat oripilat de aspectul zonei, despre care spune că arată mai rău decât unele cătune! „În sfârșit, iată ca a venit vremea și străzii Musicescu, cea mai lungă strada din Timișoara. Am fost acolo în ultimele două sâmbete, era un noroi de neînchipuit. Cred că sunt puține sate în România unde se produce atâta mizerie cât se produce pe strada Musicescu. Mă întreb cum au rezistat oamenii. A durat mult până să dăm ordinul de începere a lucrărilor, pentru că au fost niște probleme la gaz”, a declarat primarul. Este vorba, practic, de patru kilometri de stradă, cu o lățime de șase metri. Vor fi amenajate, de asemenea, trotuare și piste de biciclete, dar și niște locuri de parcare, acolo unde lățimea drumului va permite. Termenul de finalizare este „până la sfârșitul anului”, conform lui Robu. Până una-alta, nu este gata nici tronsonul de la Calea Girocului până la Calea Urseni. Asta, pentru că „au fost probleme la gaz, iar stațiile de asfalt au fost închise până în 15 martie”, după cum mai spune primarul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

21 de ore ago