Categories: Primăria Timişoara

Primaria isi cauta avocat sa se judece cu Curtea de Conturi, fiindca juristii ei sunt ingropati in dosare

Pe 9 aprilie, Primăria Timișoara are termen în procesul pe care l-a intentat Curții de Conturi, care îi impută peste 31 de milioane de lei, bani dați către societatea lui Marian Iancu, în perioada în care acesta era patronul clubului Poli. Municipalitatea caută acum… avocat care s-o reprezinte! UPDATE: Proiectul a trecut cu 15 voturi „pentru”.

Pe ordinea de zi a plenului de marți se află un „proiect de hotărâre privind aprobarea achiziţiei de servicii juridice în vederea acordării de asistenţă şi reprezentare juridică în Dosarul nr. 229/59/2013”. Practic, primăria vrea să angajeze un avocat care s-o reprezinte la termenul din 9 aprilie, de la Curtea de Apel, unde se judecă recursul la decizia Curții de Conturi, care a considerat ilegale plățile făcute către societatea deținută de Marian Iancu. Într-un raport al CC din anul 2011 se arăta că „finanțarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice este limitată la entitățile fără scop lucrativ, excluzând, deci, societățile comerciale pe acțiuni al căror scop este unul patrimonial și privește obținerea de profit (…) sumele alocate din bugetul local al municipiului Timișoara către SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SA nu au îndeplinit condițiile de legalitate în ceea ce privește acordarea acestora. În condițiile în care contractul de asociere încheiat cu SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SA s-a produs cu încălcarea legislației în materie, nici chiar respectarea prevederilor acestuia nu a fost realizată”. Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 31.6 milioane de lei.

În prezent, procesul dintre PMT și Curtea de Conturi, care a început în 2013, se află la Curtea de Apel Timișoara, iar termenul următor a fost stabilit pentru 9 aprilie. La acesta, municipalitate nu va fi reprezentată de propriii juriști, ci de un avocat din exterior, care va fi angajat special în acest scop. Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a plenului de marți. „Având în vedere volumul mare şi complex de activitate juridică pe care îl desfăşoară în mod constant consilierii juridici din cadrul Serviciului Juridic (…) şi constatând faptul că, litigiul este foarte complex, trebuie un timp foarte îndelungat de studiu, de formulat apărările necesare, considerăm că este necesară încheierea contractului de asistenţă şi reprezentare juridică în această cale de atac. Apreciem (…) că este pe deplin oportună şi necesară achiziţia de servicii juridice de asistenţă/reprezentare juridică în vederea apărării intereselor instituţiei noastre în dosarul mai sus menţionat”, se precizează în referatul care însoțește proiectul.

Practic, primăria inițiază o cerere de oferte, contractul urmând să fie atribuit pe criteriul prețului cel mai mic. „Avem încredere în juriștii noștri, dar sunt foarte încărcați cu un număr mare de procese și am considerat necesar, într-o decizie colectivă, să apelăm și la avocați suplimentari. Este vorba despre speța cu fotbalul, din perioada când primar era Gheorghe Ciuhandu și la Poli era Marian Iancu”, explică primarul Nicolae Robu. Acesta nu știe cam cât ar putea costa serviciile unui avocat, dar crede că „suma nu este una mare, în orice caz”. Conform lui Robu, este pentru prima dată de când este primar când municipalitează contractează astfel de servicii.

UPDATE: Proiectul a fost votat de 15 din cei 25 de consilieri prezenți la plenul de marți după-amiază. Este vorba despre Flavius Boncea, Ovidiu Ciuhandu, Dan Diaconu, Radu Dimeca, Petrică Folică, Grigore Grigoroiu, Bogdan Herzog, Simion Moșiu, Vasile Rușeț, Ștefan Constantin Sandu, Maria Sărăcan, Florian Stoian, Vasile Vesa și Elena Wolf. Nu s-a înregistrat niciun vot contra, ci doar opt abțineri: Dorel Bogluț, Daniel Idolu, Romanița Jumanca, Pavel Nistor, Ramona Olteanu, Andrei Petrișor, Alfred Simonis și Radu Țoancă. Doi consilieri, Adrian Orza și Adelina Tîrziu, nu au votat în niciun fel. Proiectul a fost dezbătut în plen în prezența avocatului Carmen Obârșanu, îndârjit contestatar al primarului Nicolae Robu. Aceasta a amenințat că va face plângere la DNA, dacă municipalitatea va contracta servicii juridice din exterior, iar Robu i-a transmis de la microfon că nu e în mahala, ci în plenul CL. În orice caz, secretarul Ioan Cojocari a spus că suma pe care PMT este dispusă s-o plătească nu este mai mare de 800 de euro și a afirmat chiar că ar putea-o achita din… buzunarul propriu!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

19 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

27 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago