Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale preia, în sfârșit, Transalpina de la compania Romstrade. CNADNR are o ordonanță președințială care permite transferul provizoriu, în vederea demarării unor lucrări de consolidare. Încă nu se știe dacă traficul va fi deschis oficial în această vară.
Lucrările de reabilitare a uneia dintre cele mai spectaculoase șosele din lume nu sunt finalizate, fiind abandonate pe o porţiune, după ce constructorul Romstrade a intrat în insolvenţă, iar CNADNR nu a reușit, până acum, să rezilieze contractul. Lucrările de reabilitare pe Transalpina au început în 2008, dar au fost oprite după ce Romstrade a intrat în insolvenţă. Contractul avea o valoare de peste 350 de milioane de euro. „Acest drum nu aparţine CNADNR, ci constructorului, dar Romstrade e în insolvenţă (…) în contract existând o prevedere conform căreia rezilierea se poate face doar pe cale judiciară. Am făcut o notificare către casa de insolvenţă, care nu a fost de acord cu rezilierea (…) În consecinţă, nu am putut prelua nicio parte din drum pentru a începe lucrările de întreţinere”, declara, în iulie 2014, Narcis Neaga, directorul CNADNR. Practic, lucrările la Transalpina sunt finalizate în proporţie de 75-80%, dar şoseaua nu are parapete de protecţie, indicatoare rutiere și nici marcaje.
Compania de drumuri a reușit, în cele din urmă, să obțină o ordonanță președințială care îi permite să preia, cu titlu provizoriu, șoseaua. „Drumul național DN 67C se află într-o stare de degradare avansată, fiind astfel pusă în pericol viața conducătorilor auto. Se înregistrează degradări ale structurii de rezistență, provocate de scurgerea necontrolată a apei provenite din precipitații și din topirea zăpezilor. Acestea pot constitui un potențial pericol de cedare a drumului sub acțiunea traficului. CNADNR va demara, imediat ce condițiile meteorologice vor permite, executarea unor lucrări la poduri, podețe, ziduri de sprijin, rigole, șanțuri și parapete”, a declarat Narcis Neaga.
CNADNR înceacă, în continuare, să rezilieze în justiție contractual cu Romstrade SRL, companie deținută de Nelu Iordache. Până acum, șoferii care au trecut pe Transalpina au făcut-o pe riscul propriu, șoseaua nefiind deschisă oficial traficului. Acest lucru a afectat grav pensiunile și hotelurile din zonă, numărul turiștilor înregistrând scăderi dramatice.
Timișoara și Baia Mare au oferit un nou thriller în Liga Zimbrilor la handbal masculin.…
Municipiul Timișoara intenționează să își exercite dreptul de preemțiune și să cumpere o clădire istorică…
Naţionala de fotbal a României a câştigat meciul cu Kosovo la ''masa verde'', cu 3-0,…
Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, lideri ai filialei PSD Timiș, sunt parte din „Noul Grup…
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…