Televiziunea Română nu va transmite Campionatul European de Fotbal programat anul viitor în Franța. Este vestea care a căzut ca un trăsnet peste toți microbiștii, și nu numai din România. Meciurile acestui turneu au fost achiziționate de o televiziune de nișă, care are o acoperire națională de sub 20%. Este pentru prima dată în istorie când o competiție extrem de importantă nu mai este transmisă de canalul public. Care, chiar dacă a pierdut întreceri de o anvergură mai mică, a fost abonat dintotdeauna la competițiile majore, gen Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale sau Europene de fotbal. Alături de câteva emisiuni pe care le-ai purea număra pe degetele unei singure mâini, ca de exemplu Teleenciclopedia, astfel de competiții au reprezentat de ani de zile cartea de vizită sau emblemaTVR. Această emblemă a ajuns acum la gunoi.
Nu e un secret, Televiziunea Română este o instituție publică unde lucrează câteva mii de angajați. Cu carte de muncă. Alte câteva sute muncesc pe tot felul de contracte. Fiind o instituție de stat, la TVR se muncește exact ca la stat. principala ocupație fiind frecatul mentei. Sau, mă rog, tăiatul frunzei la câini. De multe ori pe bani mai frumoși decât angajații televiziunilor private, obligate să se bată pe tot mai puținii bani de pe piața publicitară. Că „miserupismul” este instituit de la cel mai înalt nivel o dovedește declarația PDG, Stelian Tănase, după ce a aflat că s-a pierdut CE 2016: nu știe nimic, a fost în concediu. Nu mai vorbesc de faptul că, în TVR, nepotismul este dus la limite incredibile, existând încrengături de neimaginat cu mame și fii, soți și soții, cumnate, amante, fini, nași și cumetri. Chiar era o vorbă că, dacă în curtea televiziunii cineva strigă „Mamă!”, la geamuri apar cocurile a zeci de femei.
Iar nu este un secret, față de televiziunile private care trăiesc din ce publicitate atrag, TVR se lăfăie și din bani veniți direct de la buget, plus din vestita taxă TV pe care fiecare român e obligat s-o plătească. Cu toate acestea, televiziunea publică este în pragul falimentului. Cât despre performanță, o spune audiența, TVR 1 ajungând pe locul VII ca rating, fiind în spatele chiar și al canalului Acasă. Cei din TVR se apără că, spre deosebire de televiziunile comerciale, acolo se face cultură, se face educație. Serios? Păi la TVR și-au găsit un loc călduț mai multe fufe decât la ProTv, Antena 1 și Kanal D laolaltă. Vorba lui tolo.ro: în ziua când am aflat că nu se mai dă CE la televizor, instituția publică a trimis un comunicat din care am aflat că marți, la ora 21, pe TVR 2 vom avea o mega-emisiune. Respectiv, un amplu interviu pe care nimeni altul decât Florin Salam îl acordă Iulianei Marciuc. Asta da, cultură! Cu bani scuipați pe frunte! În aceste condiții, de ce dracu’ le mai plătim ăstora și abonament TV?
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…