Centrul IT&C al Primăriei Timișoara e ocupat, în prezent, în proporție de 20%, la un an de la inaugurare. Incuboxx este administrat acum de patru studenți de la Politehnică, iar joi au fost semnate primele zece contracte pentru firmele care vor fi găzduite aici.
Incuboxx, centrul IT&C de pe Calea Circumvalaţiunii, a fost inaugurat în aprilie 2014. Imobilul cu demisol, parter şi patru etaje a fost construit printr-un proiect pe fonduri europene, în valoare de aproximativ patru milioane de euro. În Incuboxx sunt disponibile peste 50 de spații, care pot fi închiriate la tarife cuprinse între 3 și 5 euro/metru pătrat. La primele două etaje ale clădirii sunt spații de 50 metri pătrați, destinate firmelor aflate în etapa de incubare, iar la celelalte două, spații de 35 metri pătrați, pentru firme aflate în etapa de consolidare. Joi au fost semnate primele zece contracte: nouă pentru firme de incubare și unul pentru una de consolidare.
Primarul Nicolae Robu e mulțumit de ceea ce se întâmplă la Incuboxx. „Nu mai suntem sub niciun stres, pentru că această echipă de administrare a Incuboxx face o treabă excelentă. Eram impacientați la început, când am văzut că nu ajungem să contractăm o firmă care să administreze Incuboxxul, întrucât sunt niște angajamente luate de principalul finanțator, față de Comisia Europeană (…) am recuperat cu vârf și îndesat tot ce ar fi trebuit să se întâmple mai devreme și nu s-a întâmplat. La ora actuală suntem cu mult în fața a ceea ce aveam ca angajamente, în ceea ce priveste gradul de ocupare al Incuboxx”, spune edilul.
Cea de-a doua licitație pentru desemnarea unui administrator al centrului este în desfășurare. Până atunci, Incuboxx este administrat de patru studenți de la Politehnică. „Echipa a fost aleasă pe bază de încredere, s-a făcut o convenție civilă, așa cum este legea. Robert (n.r. Robert Kristof, directorul centrului) este lider al studenților și membru în Senatul Universității Politehnica. Le-am propus eu să preia această responsabilitate, fiind vorba despre o angajare cu convenție civilă nu se face concurs. Cred că a fost semnată convenția pe o perioada de șase luni”, explică Robu. Trei din cei patru tineri sunt masteranzi, iar unul este doctorand. Firmele se pot muta în noile sedii, după ce-și vor monta mobilierul. Înscrierile pentru societățile nu au dată limită, urmând să fie primite solicitări până la ocuparea integrală a celor peste 50 de spații disponibile.
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…