Categories: Economic

Administrat de patru studenti de incredere, Incuboxx e ocupat in proportie de 20%

Centrul IT&C al Primăriei Timișoara e ocupat, în prezent, în proporție de 20%, la un an de la inaugurare. Incuboxx este administrat acum de patru studenți de la Politehnică, iar joi au fost semnate primele zece contracte pentru firmele care vor fi găzduite aici.

Incuboxx, centrul IT&C de pe Calea Circumvalaţiunii, a fost inaugurat în aprilie 2014. Imobilul cu demisol, parter şi patru etaje a fost construit printr-un proiect pe fonduri europene, în valoare de aproximativ patru milioane de euro. În Incuboxx sunt disponibile peste 50 de spații, care pot fi închiriate la tarife cuprinse între 3 și 5 euro/metru pătrat. La primele două etaje ale clădirii sunt spații de 50 metri pătrați, destinate firmelor aflate în etapa de incubare, iar la celelalte două, spații de 35 metri pătrați, pentru firme aflate în etapa de consolidare. Joi au fost semnate primele zece contracte: nouă pentru firme de incubare și unul pentru una de consolidare.

Primarul Nicolae Robu e mulțumit de ceea ce se întâmplă la Incuboxx. „Nu mai suntem sub niciun stres, pentru că această echipă de administrare a Incuboxx face o treabă excelentă. Eram impacientați la început, când am văzut că nu ajungem să contractăm o firmă care să administreze Incuboxxul, întrucât sunt niște angajamente luate de principalul finanțator, față de Comisia Europeană (…) am recuperat cu vârf și îndesat tot ce ar fi trebuit să se întâmple mai devreme și nu s-a întâmplat. La ora actuală suntem cu mult în fața a ceea ce aveam ca angajamente, în ceea ce priveste gradul de ocupare al Incuboxx”, spune edilul.

Cea de-a doua licitație pentru desemnarea unui administrator al centrului este în desfășurare. Până atunci, Incuboxx este administrat de patru studenți de la Politehnică. „Echipa a fost aleasă pe bază de încredere, s-a făcut o convenție civilă, așa cum este legea. Robert (n.r. Robert Kristof, directorul centrului) este lider al studenților și membru în Senatul Universității Politehnica. Le-am propus eu să preia această responsabilitate, fiind vorba despre o angajare cu convenție civilă nu se face concurs. Cred că a fost semnată convenția pe o perioada de șase luni”, explică Robu. Trei din cei patru tineri sunt masteranzi, iar unul este doctorand. Firmele se pot muta în noile sedii, după ce-și vor monta mobilierul. Înscrierile pentru societățile nu au dată limită, urmând să fie primite solicitări până la ocuparea integrală a celor peste 50 de spații disponibile.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago