Categories: Primăria Timişoara

Bicicletele primariei, deja zgariate, nu vor putea fi folosite mai devreme de luna iunie

Doar două săptămâni au rezistat în stațiile RATT bicicletele cumpărate de Primăria Timișoara. Fără să poată fi folosite efectiv, acestea au fost zgâriate și, în consecință, au fost băgate în depozit. Prima concluzie: sistemul de supraveghere nu prea funcționează.

La jumătatea lunii martie, primele 30 biciclete cumpărate prin proiectul „Modernizarea staţiilor de transport public intermodal la nivelul polului de creştere Timişoara” au fost montate în stațiile de la Catedrala Mitropolitană, Poșta Mare și mall. Bicicletele au stat efectiv în stații, fără să poată fi folosite, dar primarul Nicolae Robu se arăta optimist în ceea ce privește protejarea lor. „Sunt prevăzute cu sisteme antivandalizare, au elemente de securizare”, explica edilul. Între timp, bicicletele au dispărut din stații de câteva zile. Primarul spune acum că nu știe cine a decis expunerea lor, dacă tot nu puteau fi folosite. „Nu știu care a fost discuția între managerul de proiect și firma care execută. Ele au fost scoase însă ca să se verifice și sistemul de supraveghere, dar unele au fost zgâriate. Probabil că n-a funcționat 100% sistemul, nu s-a făcut nicio anchetă. Nu sunt avarieri grave, dar anumite zgârieturi sunt. Managerul de proiect a constatat că este mai precaut să le retragă, și eu zic că a făcut bine, astfel încât recepția să poată fi făcută în condiții bune”, afirmă Robu.

Oricum, e foarte puțin probabil că bicicletele vor putea fi folosite înainte de sosirea verii. „Acum se lucrează la regulamentul de închiriere, dar mai devreme de 1 iunie nu vor putea fi folosite, cu tot cu perioada de remedieri. Sunt 15 zile până la recepție, de atunci 30 de zile până se fac remedierile, pentru că întotdeauna apar obiecțiuni la recepții. Dacă socotim, ne apropiem de 1 iunie”, mai spune primarul. Robu crede că bicicletele ar putea fi închiriate totuși pe baza cardurilor RATT. „Au carduri multifuncționale. În general carduri prevăzute cu posibilitatea de a gestiona până la 8 sau 16 utilități. Nu cred că cei de la RATT nu ar permite asta, dar sunt aspecte tehnice pe care nu le cunosc”, a mai declarat edilul.

Conform proiectului „Modernizarea staţiilor de transport public intermodal la nivelul polului de creştere Timişoara”, timişorenii vor putea închiria o bicicletă dintr-o staţie situată într-o zonă a oraşului şi o vor putea lăsa într-o altă staţie, dintr-o altă zonă, sau vor putea parcurge o anumită distanţă cu mijloacele de transport în comun, iar la coborâre în unele staţii vor găsi biciclete pentru a-şi continua drumul. Este vorba despre 25 de rastele în care vor fi puse cele 300 de biciclete. Proiectul, care prevede și reabilitarea unor piste de biciclete, a costat 7.5 milioane de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 noiembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Avarie majoră la Aquatim. Se lucrează intens pentru reluarea furnizării apei/Update. Avaria a fost izolată

Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…

10 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara intră în Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects cu domeniul Psihologie

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…

13 ore ago

Timișoara are primul viceprimar votat, Ruben Lațcău

Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…

13 ore ago

Raoul Trifan despre Mircea Geoană: “Poți scoate omul din PSD, dar nu poți scoate PSD-ul din om”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…

15 ore ago

Liderii PSD Ciolacu, Grindeanu și Simonis au mințit. Au fost la Nisa cu avionul plătit de Nordis

G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…

16 ore ago